Takip Et

SON DAKİKA

Özel minik sporcular madalyalarını aldı

10 Haziran 2017, Cumartesi 15:05

     


Özel eğitime ihtiyaç duyan 2 – 7 yaş arası çocukların bedensel gelişimlerine destek olmak amacıyla Adnan Menderes Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenen “Minik Sporcular” projesi tamamlandı. “Özel ve minik” sporcular, madalyalarını ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’dan aldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Daha fazla spor dalında, daha geniş bir coğrafyada, daha çok sayıda özel eğitim gereksinimi olan bireylere ulaşmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye Heyeti (TÖSSED), 10 Mart 2017 tarihinde Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan ile imzaladıkları protokol çerçevesinde projeyi hayata geçirdi.

Dünyada 34 ülkede uygulanan proje kapsamında normal gelişim gösteren çocuklar ile engelli çocuklar aynı çatı altında buluşturuldu. Böylece engelli çocukların bedensel gelişimleri desteklenip toplumda bir arada yer alabilme becerilerine katkı sağlaması hedeflendi.

HAFTADA İKİ GÜN EĞİTİM

Eğitim Fakültesi Uygulama Anaokulu'na kayıtlı öğrenciler ile Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden oluşan minik sporculara Engelsiz Öğrenci Topluluk Başkanı, Koçarlı MYO Öğretim Görevlisi Ayfer Ergezen tarafından eğitim verildi. 8 – 29 Mayıs 2017 tarihlerinde haftada 2 kez eğitim alan “Minik Sporcular” projenin birinci aşamasını başarıyla tamamlayarak madalyalarını Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın elinden aldı.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Üniversite Engelli Birim Koordinatörü ve Özel Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren ve Üniversite Engelsiz Öğrenci Topluluk Başkanı Koçarlı MYO Öğretim Görevlisi Ayfer Ergezen, minik sporcular ve aileleri, gönüllü öğrenciler ve idareciler katıldı. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler