Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da Masa Tenisi Heyacanı

10 Ocak 2017, Salı 14:17

     


Lise öğrencilerinden oluşturulan takımlarla MEB Gençler Okullararası Masa Tenisi Şampiyonası Grup ve Final yarışmaları Aydın-Efeler Mimar Sinan Spor salonunda yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Genç Erkekler yarışmalarına 17 okulun (85 öğrenci) Masa Tenisi takımları, MEB Genç Kızlar yarışmalarına’da 13 okulun (55 öğrenci) Masa Tenisi takımları katıldılar. Yarışmalar önce 3’erli ve 4’erli gruplandırma yapılarak grup maçları yapıldı. Grup maçları sonucunda gruplarında birinci ve ikinci olan takımlar final grubuna yükseldiler. Kızlarda final grubu 8 takımdan, erkeklerde Final grubu 12 takımdan oluştu. Final gruplarında maçlar beş set üzerinden eleme usulü oynandı. Yapılan maçlar sonucunda; Erkeklerde, TED EGE Koleji Anadolu Lisesi birinci olurken, Kızlarda da Atatürk Anadolu lisesi İl birinciliğini aldılar.

İlk günkü grup yarışmalarında kızlarda 15 maç, erkeklerde 20 maç olmak üzere toplam 35 takım maçı yapıldı. Final yarışmalarında da kızlarda 8, erkeklerde 12 olmak üzere toplam 20 takım maçı yapıldı. Kız erkek İl Birincilikleri yarışmalarında iki günde toplam 55 takım maçı yapıldı.

Erkeklerde ve kızlarda İl Birincisi olan okullarımız 11 – 13 Şubat tarihlerinde Kütahya veya Antalya’da yapılacak olan bölgesel grup yarışmalarında ilimizi temsil edecekler. Yarışmalara katılan tüm okullarımızın idarecilerine ve görevlileri ile öğrencilerimize ve özellikle dereceye giren takımlarımızdaki öğrencilerin geçmişte ve hala antrenörlüklerini yapan / yapmakta olan (Salih Kızıltepe, Mahir Hizmetçi, Eray Demireriden, Hayrettin Barbaros, Alaaddin Coşkunçay, Ramazan Erkan Şahin, İsmail Kalfa vd.) antrenörlerimize verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyor, il birincisi olan takımlarımızın buradaki başarılarını gruplarda da göstererek İlimizi Türkiye Şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz.

Yarışmalar sonucunda erkeklerde ve kızlarda ilk dört dereceyi alan okulların sıralamaları şöyle oluştu;

KIZLARDA;

1. Aydın Atatürk Anadolu Lisesi - ( Efeler) (Azime Kavas, Senem Kalfa, Züleyha Selen Seçuk, Arife Çakal)

2. Kuşadası Hasan-Fatma Anadolu Lisesi (Kuşadası) (Ceyda Bezek, Müge Nazlı, Selin Cavit, Aysun Köroğlu)

3. Şehit Polis Nedip Cengiz Eker Mes. Tek. And Lisesi – (Efeler) (Damla Yılmaz, Selma Yamak, Aleyna Şahin, Büşra Esen)

4. Osmangazi Mesleki ve Tek. And.Lisesi – (Efeler) (Huriye Akdeniz, Hanife Yıldırım, Merve Belen, Kardelen Göçmen)

ERKEKLERDE;

1. ÖZEL TED EGE Koleji Anadolu – (İncirliova) (Cem Seçkin Kızıltepe, Kenan Yiğit dursun, Ömer Ekrem Er, Umut Karaca)

2. Nazilli İBN-İ Sina Meslek Anadolu Lisesi – (Nazilli) (Yunus Emre Korak, Muhammet Ekici, Osman Özen, Hulusi Öztürk, Emre Kurt, Nihat Yavuz)

3. İncirliova Spor Lisesi (İncirliova) (Berkay Karatoprak,Taha Can Yeler, Hasan Karuç, Hasan Hüseyin Sav)

4. Adnan Menderes Anadolu Lisesi (Efeler) (Recep Özsoy, Osman Kavak, Mehmet Halim Bitim, Mehmet Latif Gör, Ahmet Akif Adak)

Yarışmalar sonunda ilk dört dereceye giren takımlara kupaları ve takımlardaki sporcuları madalyalarını Masa Tenisi İl Temsilcisi Salih Kızıltepe verdi. (NECATİ MALDAR/DENGE AJANS)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler