Takip Et

SON DAKİKA

Pedala basıp eve hapsolmaktan kurtuldular

9 Kasım 2017, Perşembe 09:01

     


Sandıklı Nazmi Topçuoğlu İlk ve Ortaokulu öğretmenleri çocukları bilgisayar oyunlarından tutmak ve spor yaptırmak için bisiklet projesi geliştirdi. Gönüllü öğretmenler gözetiminde yapılan bisiklet etkinliği ile çocuklar eve hapsolmaktan kurtuluyor. Yoğun ilgi gören bisiklet etkinliğine velilerde destek veriyor. Geçtiğimiz aylarda kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Zeynel Akın’ın iş adamı oğlu Yasin Akın, babasının yolunda ilerliyor. İş adamı Akın, İncirliova Sandıklı Nazmi Topçuoğlu İlk ve Ortaokulu öğretmenlerinin başlattığı bisiklet projesine 20 adet kask vererek katkı sundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kask dağıtım törenine; Sandıklı Mahalle Muhtarı Fazlı Kurşunlu, Sandıklı Nazmi Topçuoğlu Okul Müdürü Ensar Gezen, Sandıklı Nazmi Topçuoğlu İlkokulu Müdürü Orhan Cankurt, iş adamı Yasin Akın ve Beden Eğitimi Öğretmeni Bilal Yıldırım katıldı.

 

“SOKAKTA OYNAMANIN DEĞERİ HİÇBİR ŞEYLE ÖLÇÜLEMEZ”

Bisiklet etkinliğine katkı sunmak istediğini söyleyen iş adamı Yasin Akın, “Spor babamdan kalma bir şey. Burasıda annemin öğretmenlik yaptığı bir okul. Baba ve anne mesleklerini birleştirdiğimizde spora ve eğitime elimizden geldiği kadar, destek olmaya çalışıyoruz. Bura da olduğu gibi. İnşallah gençlerimizin spor yapması ve kendilerini geliştirebilmeleri adına yaptığımız şeyler bizi çok mutlu ediyor. Sosyallik günümüzde sadece bilgisayar başında adı geçen bir mecra. Ama bizim çocukluğumuz da yaşımız itibari ile bu şekilde sokaklarda bisiklet sürerek, oyun oynayarak geçti. Gerçek arkadaşlığın ve sokakta oynanan oyunun hiçbir bilgisayarla ve maddi değerle ölçülemez. Hocalarımız çocuklarımızın güvenli bisiklet sürmesi için tüm önlemleri alıyor. Herkesi sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmasını tavsiye ediyorum” dedi.

 

“SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR”

Bisiklet etkinliği hakkında bilgi veren Sandıklı Nazmi Topçuoğlu İlkokulu Müdürü Orhan Cankurt, "Projemizin amacı öncelikle sağlıklı yaşam için spor. Bunun yanında çocuklarımıza bisikleti sevdirmeyi amaçlıyoruz. Bisiklet kullanırken kurallarını öğretiyoruz. Hem de sağlık bir yaşamın temelini atmış oluyoruz. 4 ve 5’nci sınıf öğrencilerimiz var. Ortaokulumuzla beraber böyle güzel bir proje yapıyoruz. Akşam üzerleri zaman zaman öğrencilerimizle bisiklet turuna çıkıyoruz. Beden Eğitimi öğretmenimiz Bilal Yıldırım’ın özverili bir çalışması var bu projeyle ilgili. 25’e yakın öğrencimiz var. Haftanın belirli günleri buluşup belli parkurlarda günlük 10-15 kilometrelik turlar düzenliyoruz. Etkinliğe bu yıl başladık. Velilelerimiz ve öğrencilerimiz projeye destek veriyor. Yıl sonuna kadar bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Çocuklarımıza kask hediye ederek spora destek veren işadamımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler