Takip Et

SON DAKİKA

Abdurrahman Öz’den stat değerlendirmesi

8 Ağustos 2017, Salı 14:36

     


AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Adnan Menderes Stadı’nın yenilenmesi için çalışmaları takip edeceklerini belirtirken, amatör kulüpler için antrenman sahası yapılmasının ise imarla ilgili bir konu olduğunu ifade ederek topu Büyükşehir’e attı.

Ak Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, dün akşam tvDEN ekranlarında yayınlanan 5G1K programına konuk oldu. Aydın gündemine dair çeşitli konularda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öz, Adnan Menderes Stadı’nın yenilenmesi ve amatör kulüpler için antrenman sahası yapılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın referandum sürecinde Aydın’a geldiğinde Adnan Menderes Stadını gezdiğini ve yenilenmesi konusunda söz verdiğini hatırlatan Abdurrahman Öz “Biz Aydın’da her ilçeye halı sahalarımızı yaptık. Aydın, spor alanında epeyce yatırım aldı. Köşk, Nazilli ve Kuşadası’nda spor salonları yapılıyor. Aydın’a yakışan bir stadın olması gerektiğine inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘50 bin kişilik stat istiyorum’ dedi. Ben de 100 bin kişilik diyebilirim. Ama bunlar afaki rakamlar. Bugün dünya çapındaki büyük takımların statları 50 bin kişilik. Aydın’ın ölçeğinde yeterli olan rakam tahminim 20-25 bin kişilik bir stat olabilir. İnşallah sayın bakanımızın sözü çerçevesinde biz de çalışmaları takip edeceğiz” dedi.

SAHA İÇİN İMAR PLANI GEREKİYOR

Amatör takımların en büyük sorunlarından biri olan antrenman sahası yetersizliğine de değinen Öz, “Bunlar imarla ilgili sorunlar. Sosyal donatı alanı olarak şehre yeni imar planı yapacaksın ki Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) paylarından saha gibi alanlar oluşturulsun. Bu konu yerel yönetimleri ilgilendiriyor. Kamu kurumlarına bile yer bulamıyoruz ki. Şehrin önce imara açılması gerekiyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne düşen bir görev olduğunda biz yaparız” diye konuştu. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler