Takip Et

SON DAKİKA

Efsane küllerinden doğamadı

7 Ekim 2016, Cuma 18:00

     


Uzun yıllar Aydın'ı profesyonel liglerde temsil eden ve kurulduğu 1966 yılından bu yana Efsane olarak adlandırılan Aydınspor, küllerinden doğamadı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türk futbolunda “Efeler” olarak bilinen ve 1990-91 sezonunun açılış maçında, Fenerbahçe karşısında deplasmanda aldığı 6-1’lik galibiyetle hafızalara yerleşen Aydınspor, kötü günler geçiriyor. Destek bulamayan Aydınspor, ligden çekilerek 1. Amatör Küme'ye düştü.

Geçen sezon Aydın Futbol 1. Amatör Küme 3. Grup'ta şampiyon olarak Amatör Süper Lig'e yükselen Aydınspor, ligden çekildi. Amatör Süper Lig'de yeni sezon öncesinde iyi kadro kuran, ancak futbolcuların lisans ücretleri için yeterli desteği bulamayan Aydınspor, "Efsane küllerinden doğamadı" dedirtti.

1. Amatör Küme şampiyonluğu sonrasında "Biz yönetim olarak inanıyoruz ki bu kulüp yeniden profesyonel liglere geri dönecektir” diye konuşan Aydınspor Kulübü Başkanı Aydın Çepni, takımın ilk hafta maça çıkmamasıyla ilgili olarak, futbolcular için yeterli desteği bulamadığını ve şampiyonluk için kurduğu kadrodaki futbolcuların başka kulüplere gitmelerine izin verdiğini açıkladı. Ligin 2. haftasında ligden çekildiğini Futbol İl Temsilcisi'ne ileten siyah-beyazlı kulüp, 1. Amatör Küme'ye düştü. Kulüp Başkanı Aydın Çepni ise bu konuda sessizliğe büründü.

HEDEF 50. YILDA ŞAMPİYONLUKTU

Yeni sezona 25'e yakın futbolcusuyla hazırlanan ve 50. yılda şampiyonluk hedefi koyan Aydınspor, destek bulamadığı için futbolcuların başka kulüplere gitmesine izin verdi. Aydınspor ile idmana çıkan çok sayıda futbolcu boşta kalırken bazı futbolcular, eski kulüplerine geri döndü. Zor günler geçiren Aydınspor'da yaklaşık bir ay önce planlanan bağış kampanyasının da faydası olmadığı görüldü. (ARİF YILMAZOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler