Takip Et

/>

SON DAKİKA

Didim Galatasaray Futbol Okulu çalışmalarını sürdürüyor

6 Ekim 2016, Perşembe 14:14

     


Didim Galatasaray Futbol Okulu sporcuları, Cumartesi ve Pazar günleri yaptığı antrenmanlarla çalışmalarını sürdürüyor. Antrenör Serhat Çalışkan nezdinde Aytepe Spor Tesisleri’nde çalışmalarını sürdüren Didim Galatasaray Futbol Okulu’nda 52 sporcu bulunuyor.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’de her noktada ve yurtdışında da birçok ülkede bulunan Galatasaray Futbol Okulu, yeni yetenekleri Didim’de de arıyor. Didim’de 2014 yılında açılan Galatasaray Futbol Okulu’ndaki sporcular, çalışmalarını Cumartesi ve Pazar günleri yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor. Didim Galatasaray Futbol Okulu Antrenörü Serhat Çalışkan, çalışmalara hız verdiklerini belirterek, yeni nesiller yetiştirmek için kapılarını sonuna kadar gençlere açtıklarını söyledi. Haftada 2 gün idman yaptıklarını ifade eden Çalışkan, “Amacımız, gençlerimize temel futbol eğitimi vererek Galatasaray’a ve Türk futboluna karakterli, spor kültürünü benimsemiş ve topluma örnek olabilecek futbolcular yetiştirmek” dedi.

52 SPORCU VAR

Didim Galatasaray Futbol Okulu’nda 52 kayıtlı sporcunun bulunduğunu kaydeden Serhat Çalışkan, içlerinde yetenekli çocukların olduğunu, ilerleyen yıllarda ağabeylerinden bayrağı devralacaklarını söyledi. Türk futboluna katkı sağlayacak sporcuların olması için çalıştıklarını kaydeden Çalışkan, şöyle konuştu:

“Çocukların yaşları itibariyle ağırlıklı olarak teknik, oyun kurgusu ve koordinasyon çalışmaları yapılmakta. Koordinasyon, kısa süre içerisinde zor hareketleri öğrenebilme ve değişik durumlarda amaca uygun çabuk bir biçimde tepki gösterebilme yeteneğidir. Koordinasyonun üstünde durulmasının temelinde sporcunun beklenilmeyen ve çok zor pozisyonlarda dakik olarak en uygun çözüm yolunu bulur ve gerçekleştirir.”

“ANTRENMANLAR PLANLI OLMALI”

Sporda kalıcı bir başarı elde edebilmek için yapılacak antrenmanların planlı olması gerektiğini sözlerine ekleyen Didim Galatasaray Futbol Okulu Antrenörü Serhat Çalışkan, “Bu planlama sırasında hedeflerin değişkenliğine bağlı olarak çeşitli evreler göz önünde bulundurulur. Bizlerde bu doğrultuda çocukların eğitim ve öğretimini kısıtlamayacak şekilde hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri antrenmanlarımızı yapmaktayız. Ayrıca kayıtlarımız yıl boyunca devam etmektedir” ifadesini kullandı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler