Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın’da yeterli havuz yok"

5 Haziran 2017, Pazartesi 01:42

     


Yüzme İl Temsilcisi Saruhan Gedik, Aydın’da yeterli tesisleşme olmaması nedeniyle yüzmede gelişme sağlanamadığını söyledi.

 

Bu sezon Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği okul sporları kapsamında üç kategoride 10 ayrı organizasyona katıldıklarını belirten Yüzme İl Temsilcisi Saruhan Gedik, kulüp bazında ise Aydın’da faaliyet gösteren dört kulüpten takım halinde il birincisi olan Buz Adam Yüzme İhtisas Kulübü’nün 16 yüzücüyle Anadolu Kupası’na katıldığı bilgisini verdi. Gedik “İl karması olarak katıldığımız Anadolu Yıldızlar Ligi’nde ise takımımız yarı finallere yükseldi. Yüzme İl Temsilciliği’nin faaliyet programı kapsamında ise dört ayrı organizasyon yaptık” dedi.

 

YETERLİ TESİS YOK

Türkiye’de son yıllarda çok sayıda havuz yapıldığını ancak Aydın’ın tesisleşme konusunda geride kaldığını belirten Yüzme İl Temsilcisi Saruhan Gedik, “Türkiye ve dünyada tesis açısından büyük ilerleme kaydedildi ancak Aydın’da adam akıllı tesis yok, olanlarda doğru işletilmiyor. ADÜ’nün havuzu var ama o da son birkaç yıldır düzenli çalışıyor. Aydın’da faaliyet gösteren dört yüzme kulübünün sporcuları ya özel kolejlerin havuzlarında veya Kuşadası’ndaki havuzlarda çalışıyorlar. Yeterli tesisin olmayışı veya olanlarında akılcı bir şekilde işletilmemesi Aydın olarak yüzmede gelişmemizi engelliyor” şeklinde konuştu.

 

KEMER’DE YAPILAN TESİS UYGUN DEĞİL

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kemer Mahallesi’nde yapımı devam eden tesislerin halka hitap etmediğini dile getiren Saruhan Gedik, “Buradaki tesisler halk için uygun değil. Çünkü biri iki buçuk, diğeri de yaklaşık iki metre. Bu derinlikteki havuzlarda ancak profesyoneller yüzebilir. Halkın kullanabileceği havuzun derinliği 1. 40 olmalı. Ayrıca burada çocuklar için küçük havuzlar ve çimme havuzu tabir edilen 90 santimlik bir havuz olmalıydı. Engelli havuzu da olabilirdi. Her yaşa ve her seviyeye uygun en az beş havuz olmalıydı. Bu görüşlerimi Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlarına ilettim ancak sonuç alamadım. Bu tür tesisler yapılırken profesyonellerin görüşü alınmalı” dedi. (FİLİZ ÖZDEMİR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler