Takip Et

SON DAKİKA

Engellilere yönelik etkinlikler düzenlendi

3 Aralık 2019, Salı 18:13

     


3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce engelli çocuk ve gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Bu kapsamda ilk olarak 3 Aralık Salı günü Tekerlekli 3. Lig A Grubu Basketbol Liginde mücadele eden Genç Efeler Kulübü Başkanı Mehmet Güler ve sporcularını Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu makamında ağırladı ve kendilerine plaket takdim edip, çeşitli spor malzemeleri hediye etti. Basketbol sporcuları ile birlikte öğle yemeği yedi. İl Müdürü Fillikçioğlu, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen, bedensel ve zihinsel engelli sporcuların katıldığı hemsball çalışmasını ziyaret edip, çocuklarla hemsball oynadı. Etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli spor malzemeleri armağan edildi. Sonrasında sporcu çocuklarla birlikte pasta kesildi.

İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Engelli sporcular ve vatandaşlar bizim için çok önem arz etmektedir. Bakanlığımız engelliler ile ilgili projeler hazırlayıp en iyi ortamlarda spor tesislerinde spor yapmaları için bütün imkanları sağlamaktadır. Buna bağlı olarak İl Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm branş antrenörleri, engellilerin spor yapmaları ve spora kazandırılmaları için hizmet içi eğitime tabi tutulmuştur. Bu eğitimlerden sonra bir çok branşta engelli sporcumuz olmuştur. Engelli olmak, hayata bağlanmak için bir engel değildir. Biz sporda tüm engelleri kaldırıyoruz. Tüm engelli sporcu ve vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, engelsiz bir yaşam diliyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)







 
Son Eklenen Haberler