Takip Et

SON DAKİKA

Adnan Menderes'te 3 Ekim Dünya Yürüyüşü

3 Ekim 2016, Pazartesi 18:41

     


Adnan Menderes Stadı'nda '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' nedeniyle sağlıklı bir yaşam için 'Her gün 10 bin adım yürüyüşü' etkinliği düzenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde ‘Her gün 10 bin adım' yürüyüşü Adnan Menderes Stadı’nda gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, Aydın İli Kamu Hastaneler Birliği personelleri, hastane personelleri ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş sonrasında elma ve su dağıtıldı.

SAĞLIKLI YAŞAMANIN İLK ADIMI ‘AKTİF OLMAK’

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Kasım Çetin adına konuşma yapan İl Sağlık Müdürlüğü Sosyal İşler Sorumlusu Zekeriya Dönmez; “Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. 2088 yılında 400 milyon olan obez birey sayısı, 2015 yılında 700 milyona ulaşmıştır. Ayrıca meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25’inin, diyabetin yüzde 27' sinin ve kalp hastalıklarının yüzde 30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Ülkemizde 3-4 Ekim her yıl, Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanmaktadır. Yürüyüş gününde, toplumda fiziksel aktivitenin önemi ve sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır. Yürüyüş tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen aktivitedir. Yürüyüş yapmak vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini artırır, büyük kas gruplarının çalışmasını sağlar. Yürüyüş günlük aktiviteler içerisinde kolayca yerleştirilebilir. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsak, ineceğimiz yerden bir yada iki durak önce inip yürüyebilir veya arabamızı gideceğimiz yerin önüne değil, birkaç sokak uzağa park ederek kalan yolu yürüyebiliriz. Tek başımıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsak arkadaşlarımızla yürüyüş grupları oluşturabiliriz. Günü mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır” ifadelerini kullandı. (KAMİL KAZANKAYA)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler