Takip Et

SON DAKİKA

Turnuva hakkında bilgilendirme yapıldı

1 Aralık 2016, Perşembe 17:39

     


Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri öncesinde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan basın toplantısı düzenledi. Federasyon Başkanı Delihasan tarafından turnuva hakkında bilgilendirme yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri öncesinde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan turnuva hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Türkiye’nin karatede genel klasmanda bir ay öncesine kadar dünya şampiyonu olduğunu, son yapılan müsabakalardan sonra ikinciliğe gerilediğini ifade eden Federasyon Başkanı Delihasan, 2018 yılında yapılacak müsabakalarla tekrar birinciliği geri alacaklarını ifade etti.

“KAYBETTİĞİMİZ BİRİNCİLİĞİ TEKRAR GERİ ALACAĞIZ”

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “2017 yılında yapılacak olan Avrupa Karate Şampiyonası’nın çok önemli bir turnuvayı Kuşadası’nda gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Burada yaptığımız bu turnuva ile milli takımda yarışacak sporcuları belirleyeceğiz. Pazar günü akşam saatleriyle birlikte milli takımla beraber müsabakalara katılacak olan sporcuları belirlemiş olacağız. Ümit ediyorum seçtiğimiz takım ülkemize başarılar getirerek bizi gururlandırır ve bu gurur başta Kuşadası olmak üzere hepimizin olur. Bu turnuva sırasında bize her türlü desteği sağlayan Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ederim. Son 10 yıllık veriler baz alındığında son bir ay öncesine kadar genel klasmanda dünya birincisiydik. Son yapılan müsabakalarla birlikte ikinciliğe geriledik. Fakat sporda bu şekilde iniş çıkışlar her zaman oluyor. Son federasyonda yaşanan seçim dönemi ile birlikte takımımızda motivasyon anlamında düşüş yaşadık. 2018 yılında yapılacak olan şampiyonlarla birlikte madalyalar alarak, tekrar birinciliği geri alacağız. İnşallah ilerleyen süreçlerde de uluslar arası bir turnuvayı Kuşadası’nda yapacağız. Pazar günü akşamına kadar devam edecek olan turnuvalarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

“BU TARZ ORGANİZASYONLAR KUŞADASI’NIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası’nda ekonomik girdinin yaklaşık yüzde 85’i turizm gelirlerinden sağlanıyor. Ben olaya bu açıdan bakmak istiyorum. Şimdi bu turnuvaya katılan kişilerin sayısal verilerini sizlerle paylaşmak istiyorum. 49 ilden, 278 kulüp, bayan sporcu sayısı 549, erkek sporcu sayısı 878 aileleri ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi Kuşadası’na giriş yaptı. Bu da demek oluyor ki, 49 ilden gelen bu 2 bin kişiye hem Kuşadası tanıtılıyor, hem de ekonomik anlamda girdi sağlanıyor. Biz de olaya bu açıdan baktığımız için desteğimizi sonuna kadar veriyoruz. Şaşırdığım noktalar ise, Türkiye olarak karate de dünya birkaç öncesine kadar dünya lideriymişiz. Bunun yanında başkanımız bize uluslararası biz organizasyonun burada yapılması için çalışmalar yapacağını söyledi. Bu tarz organizasyonlar Kuşadası’nın tanıtılması için çok önemli” diye konuştu.

“EN İYİ ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPMALIYIZ”

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, “Türkiye Ümit, Genç, 21 Yaş altı ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmeleri dört gün boyunca burada yapılacak. Kuşadası her zaman her konuda öncülük yapan bir şehirdir ve Türkiye’deki en seçkin turizm kentlerinden bir tanesidir. Böyle olunca da yapılacak olan spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetlerin bu ilçede olması çok normaldir. Bu tarz etkinliklerin olması için birkaç unsura ihtiyacı vardır. Bunlar da, yer arayan bir etkinlik, ona sponsor olacak bir kuruluş ve bunlardan sonra da merkezi idarenin tüm birimleridir. Bu tarz her konuda her zaman destek veren Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bu tarz etkinliklerde herkese düşen bir görev var. Burada ev sahibi biz olduğumuz için ev sahibi gibi davranmak. Hep birlikte buradaki organizasyonun en iyi şekilde yapılmasını sağlamak” ifadelerini kullandı. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler