Takip Et

SON DAKİKA

"Koronavirüsle mücadelede duyarlı vatandaşımız çok fazla"

31 Mart 2020, Salı 12:26

     


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, koronavirüs ile mücadelede yürüttükleri çalışmanın öngörülerle ve önceden alınan kararlarla yürütüldüğünü belirterek, "Sağlık çalışanlarımızdan sonra en fazla alkışı belediye personeli hak ediyor” dedi.

tvDEN ekranlarında her hafta yayınlanan 5G1K programının bu haftaki konuğu Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan oldu. Başkan Kaplan 52 mahalleden oluşan ilçedeki koronavirüs ile ilgili çalışmaları anlattı.

“HALKIMIZDA BİR MEMNUNİYET YARATTI”

Başkan Kaplan, koronavirüsle ilgili mücadeleyi özverili bir şekilde yürüttüklerini belirterek, ülke olarak biran önce bu salgından kurtulma temennisinde bulundu. Koronavirüs ile mücadelede halkın tutumunun çok önemli olduğunu belirten Kaplan, “Son günlerde yapılan uyarılar ve getirilen kısıtlamaları göz önünde bulundurduğumuzda halkın bir kısmının uyduğunu bir kısmının da uymadığını görüyoruz. Mesire ve piknik alanlarında insanların olduğunu görüyoruz ve bu bizi üzüyor. Bakanlıklarımız daha açıklama yapmadan biz Koçarlı Belediyesi olarak bazı uygulamaları öngörüyle uygulamaya koymuştuk. Geçtiğimiz hafta ilçe pazaryerinde giyim, zücaciye ürünü satan esnafın girişini ve satış yapmalarını müsaade etmemiştik. Bununla ilgili eleştiriler de almıştık. Ama geldiğimiz nokta itibariyle bu konuda bakanlık tarafından yasak getirildi. İlçemizde bir ilaçla seferberliği başlattık. 5’i merkez olmak üzere 52 mahallemizde, tüm kamu alanlarda ve halkın yoğun olarak kullandığı açık alanlarda ekiplerimiz tarafından sürekli ilaçlamalar yapılmaya devam ediliyor. İlçemiz tarım bölgesi olduğu için bir örnek davranışta bulunarak traktörlerle komple ilaçlama yaptık. Bu da halkımızda bir memnuniyet yarattı” dedi.

“HASTANELERDE SIKILMAKTANSA EVDE SIKILALIM”

İlçede alınan önlemler hakkında da açıklamalar yapan Başkan Kaplan, “İçişleri Bakanlığımızın son dönemde artık 65 yaş üstü vatandaşlarımız için sokağa çıkmama noktasında kısıtlama getirdi. Bizim için o insanlar çok değerli ve bunu uygun dille anlatmamız gerekiyordu. Çünkü onlar virüs yayıcı değil, alınan karar onların bu virüsten etkilenmemeleri içindir. Son alınan kararda, şehirler arası seyahat kısıtlaması getirildi. Ben 10 gün önce yaptığımız toplantılarda ve mahalle ziyaretlerimde muhtarlara bu konuda uyarılarda bulundum. Mahallenize diğer şehirlerden hayvan ticareti, hurdacı veya herhangi bir sebeple gelen vatandaşları dikkat edelim gerekirse mahalleye bir süre almayın uyarısında bulunmuştum. Ben bir tık daha ileri gidilmesi ve ilçeler arası seyahatin de kısıtlanması gerektiğini düşünenlerdenim. Fakat bunu yetkililerimiz ve bilim kurulları düşünmektedir. Koçarlı halkımız bu virüs konusunda oldukça bilinçlendi ama gençlerimizin biraz daha dikkatli olmasını istiyorum. Biliyorum bu güzel havalarda onları evlere hapsetmek zor ama hastanelerde sıkılmaktansa evde sıkılmanın daha güzel olduğunu hatırlatmak isterim. Hepimiz kendi tedbirlerimiz alır, gerekli izolasyonumuzu sağlarsak daha fazla yasak getirilmeden ve kısa sürede bu dertten kurtuluruz ” diye konuştu.

“İŞYERLERİ KAPATILDIĞI İÇİN İŞSİZ KALDI”

Koçarlı Belediyesi ekiplerinin ilçedeki 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için de yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren Nedim Kaplan, “Bu virüs nedeniyle gündelik yevmiye ile çalışan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız çalıştıkları kahvehane, lokanta gibi işyerleri kapatıldığı için işsiz kaldı. Ben bu neden 200 civarı ihtiyaç sahibi vatandaşımız olacağını düşünüyorum. Bu insanlarımıza da elimizi uzatmamız lazım. Bakanlıklarımız bu konuda bir çalışma yapacaktır ama belediye olarak bizim bu vatandaşımızın yanında olmamız gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

“ÇOK OLAN PAYLAŞIRSA GÜÇLENİRİZ”

Çin’de başlayan koronavirüsün bir gün Türkiye’ye geleceğini öngören birisi olarak gerekli önlemleri öncesinden aldığını söyleyen Başkan Nedim Kaplan, “Başından bu yana belediye olarak tüm ekiplerimiz ile önemli mücadele veriyoruz. Amacımız ilçemizde ve bir milyon 100 bin nüfuslu ilimizde bu vakadan kimsenin etkilenmemesi. Bu nedenle geçtiğimiz hafta maaşımı bağışladım. Deve kulak kalacaktır belki bu maaşım ama bu işi önemsediğimizi gösterdik. Ekibimiz de can siper hane çalışıyor bu konuda. Sahada çalışan ilaçlama, temizlik ve Vefa Destek ekibinde çalışan arkadaşlarımıza da ikramiye vermeyi uygun gördük. Çünkü bu arkadaşlarımız mükafatı hak ediyorlar. Bence sağlık çalışanlarımızdan sonra en çok alkışı hak edenler onlar. Bu arkadaşlarımızın özverili çalışması halkımız tarafından da taktirle karşılanıyor ve bu çalışmalarımız neticesinde belediyemizi arayarak bağışta bulunmak istediklerini söylüyor. Bu virüs ile mücadelede en fazla maliyet olarak dezenfektan, maske ve tulum alımlarında oluyor. Kimse bağış yapmak zorunda değil ama çok olan paylaşırsa güçleniriz. Devlet gerekeni mutlaka yapar ama paylaşırsak daha da güçleniriz. Ben de maaşımı bağışladım ve bu kampanyanın artacağına inanıyorum. Bu mantıkta olan vatandaşlarımız gerekli desteği yapıyor ve yapacaktır. İstanbul’da faaliyet gösteren bir hemşehrimiz de bizi arayarak en fazla maliyet tutan maske, dezenfektan ve tulum bağışında bulundu. Biz de bu giderimiz karşılandığı için kendi bütçemizi diğer çalışmalarımızda ve ihtiyaç sahipleri için kullanacağız” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)

 

ÇOK OKUNAN HABERLER

Dolar güne 6.58'in üzerinde başladı
Virüs zengin fakir dinlemiyor
PTT çalışma saatleri değişti mi?


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler