Takip Et

SON DAKİKA

Ada işgallerini protesto ettiler

30 Kasım 2016, Çarşamba 13:53

     


Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Örgütü üyeleri, Didim’de gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla Yunanistan’ın ada işgallerine dikkat çekti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yunanistan tarafından işgal edilen Ege Adaları’na sahip çıkan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri, Didim’de bir araya gelerek suç duyurusunda bulundu. Didim Altınkum’da işgal altındaki adalarla ilgili açıklama yapan HKP İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Av Tacettin Çolak, ardından beraberindeki parti yetkilileri ile üyelerle birlikte Didim Adliyesi’ne giderek Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti adına şikayet dilekçesi verdi.

Altınkum Poseidon heykeli önünde, yoğun yağmur altında gerçekleştirilen eylemde konuşan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Başkanı ve Parti Genel Başkan Sekreteri Avukat Tacettin Çolak, karşılarında görülen Nergisçik, Eşek ve Marathi adaları ile birlikte Ege kıyılarındaki 17 ada ve 1 kayalığın 2004’ten beri Yunanistan’ın işgali altında olduğunu söyledi. Didim’den bağırdıklarında seslerinin duyulacağı Marathi adasında Yunan bayrağının dalgalandığını belirten Çolak, “Eşek Adası ve Bulamaç Adası’nda da durum yine aynı şekildedir. Bu açık işgal gözümüzün önünde yaşandığı halde son 14 yıldır tek adam olarak ülkemizi yöneten Recep Tayyip Erdoğan, Lozan’ın zafer olmadığını, Ege’de bağırsan sesimizin duyulacağı adaların Lozan’da verildiğini iddia etmektedir. Oysa bu adalar Lozan Antlaşması’nın 12’nci ve 15’inci maddeleri gereğince Asya kıyılarına, yani bizim kıyılarımıza en az 3 milden az uzaklıkta olduklarından bizim vatan topraklarımızdır” dedi.

“DEVLETİN GÖREVİ HALKIN HAKLARINA SAHİP ÇIKMAK”

Devlet yetkililerinin görevlerinin yurdu ve halkı korumak olduğunu, haklarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden HKP İzmir İl Başkanı Tacettin Çolak, AK Partililerde böyle bir yurtseverlik ile halk severliğin olmadığını vurguladı. Çolak, sözlerini “Uğruna milyonlarca şehit vererek kazandığımız vatan topraklarının işgaline karşı cumhuriyet savcılarını cumhuriyet hukukunu uygulama görevine çağırıyorum. Vatan aşkını söylemekten korkar hale gelmektense, ölmek daha iyidir” diyerek noktaladı.

HKP İzmir İl Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı Av Tacettin Çolak, basın açıklamasının ardından beraberindeki parti yetkilileri ile üyelerle birlikte Didim Adliyesi’ne giderek Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti adına şikayet dilekçesi verdi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler