Takip Et

SON DAKİKA

Eşiyok projelerini açıkladı

29 Ocak 2015, Perşembe 17:01

     


Çine Ziraat Odası Başkanı ve Başkan Adayı Osman Eşiyok, projelerini anlatan bir kitapçık yaptırarak kamuoyuyla paylaştı.

Delegelerin desteği ile 2011 yılında Çine Ziraat Odası Başkanı olduğunu belirten Eşiyok, çiftçiliği, çiftçilik yapanlar bileceğini kaydetti.

Modern hizmet binası ve kongre salonu

Delegenin desteği ile tekrar göreve geldiğinde yapmak istediği hizmetleri ve projelerini açıklayan Eşiyok, “ Yeni hizmet binamız için en güzel mimari proje üyelerimize sorularak seçilecektir. Binamız, başkanlık kısmı, konferans salonu, hizmet bölümü, sosyal alanlar ve sergi alanlarından oluşacaktır. Et, süt, sulama, damızlık birliklerine odamız hizmet binası içinde yer ayrılacaktır. En üst katına düğün salonu veya sosyal olarak planladık” dedi.

İş makinelerinin alımı

Finansmanın hazır olan kepçeyi en kısa zamanda alımı gerçekleştireceklerini belirten Eşiyok, yapacaklarını şöyle sıraladı:

“Bu makineler çok amaçlı olup üreticimizin diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere kullanılabilecekler. Lazerli tesfiye makinesinin alınıp oda bünyesinde üreticinin kullanımında sunulmasını sağlayacağız.

Hal Tesisimiz de en donanımlı hale getirilip ve güncel teknoloji kullanılacaktır. Üretici pazarımızın üstü örtülerek girişi düzenlenecektir. Hal tesisinde buluna kantarın 7/24 hizmet vermesi sağlayacağız.

Çine Organze Sanayi Bölgesindeki 11 bin 500 metre kare alanımıza Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) üzerinde yüzde 50 destekli depo ve siloların kazandırılması sağlanacaktır.

Şirket bünyesinde tarımsal faaliyetler içeren ürünlerle ilgili araştırmalar yapılıp, organize sanayi bölgesinde ortak bir yatırım gerçekleştireceğiz.

Çine Halk Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla ‘Çobanlık, Budama, Meyvecilik ve Sebzecilik’ kursların açılmasını sağlayacağız. İhtiyaç sahibi okuyan üretici çocuklarımıza verilen bursların devamı ve bütçe ölçüsünde artırılması sağlanacaktır.”

Tanıtım ve bilgilendirme

Kadın çiftçilerin eğitimi konusunda Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Aile Sosyal Bakanlığı arasında ortak çalışmayla, oda tarafından karşılamak üzere eğitim programları düzenleyeceklerini ifade eden Eşiyok, “Genç çiftçilerimize Söke Tarım okulunda 20 günlük eğitim programları düzenlenip genç çiftçi kardeşimize sertifika alması sağlayacağız. Yapılan yatırımlar sonucunda yeni istihdam alanlarının açılması sağlanmış olacak ve Çine’mize katma değer kazandırılacaktır” diye konuştu.

Organik zeytin üretiminin yaygınlaştırılması

Organik zeytin üretiminin Çine Ziraat Odası bünyesinde faaliyetlerine hız vereceklerini söyleyen Eşiyok, “Oda bünyesinden takip edilen ‘Zeytin Üreticiler Birliği’ kurulmasını önayak olacağız. Devlet destekli projelerle üretilen zeytinyağı için depolama alanları oluşturulacak. Krom ve nikel depolama alanlarının yapımını sağlayacağız. Üniversite ile Ziraat Odası işbirliğine gidilerek organik marka konusunda yeni yatırımlar kazandırmak istiyoruz. İnternet sitesi kurularak, oluşturulan markanın tüm Türkiye’ye tanıtım, pazarlama ve satışı sağlayacağız” dedi.

Toplulaştırma çalışmaları

Eşiyok, 18 mahalle ve 73 bin dönüm araziye ulaşan toplulaştırma faaliyetleri desteklenmeye devam edeceklerini belirterek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Çine ovamızdaki arazilerin toplulaştırılma yöntemiyle düzenlenmesine yardımcı olma faaliyetlerine devam edilecektir. Lazerli tesviye ile toplulaştırılan arazilerin düzenlenmesi ve tekrar tarıma uygun hale getirilmesini sağlayacağız.

Yapılacak ilk analiz ücretinin odamız tarafından karşılanması sağlanacak. Odaya bırakılan numunelerin takibi sağlanarak evrakı en geç 15 gün içinde üreticimize ulaşacak.

Üreticimizin sulama ihtiyaçlarını karşılamak adına gerekenler yapılacaktır. Dikkatli ve verimli kullanılması konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır. Damlama, şırlama, arık sistemi ve yağmurlama sisteminin hayata geçirilmesi sağlanarak, üreticiye faydaları anlatılacaktır.

Hava şartları konusunda çiftçinin bilgilendirilmesi

Çiftçilerimizin cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla haftalık hava durumu raporunun gönderilmesini sağlayacağız. Doğal afet, sel, don gibi olaylar hakkında çiftçilerimize bilgilendirme mesajları göndererek tedbir alınması sağlanacaktır. Yeni yapılacak olan hizmet binasının önüne elektronik tabela ile hava durumu raporu yayınlanarak çiftçimize bilgi verilecektir.

Oda bünyesinde bulunan ziraat mühendisleri tarafında bir takvim belirlenerek tüm mahallelerde zari zararlılarla mücadele toplantılarını düzenleyeceğiz. Dünyada teknolojik ve güncel zararlılarla mücadele yöntemleri araştırılacak ve uygulanacaktır.

Çine’miz de hayvan sayısı itibari ile bölgede önce gelen bir ilçedir. Hayvancılık faaliyetlerini, et birlimiz ve diğer birliklerle ortak çalışmalarla kalitesi artırılacaktır.” (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler