Takip Et

SON DAKİKA

"ASKİ darphane gibi para basıyor"

29 Ocak 2015, Perşembe 13:55

     


MHP İncirliova İlçe Teşkilatı, kongreden sonra oluşan yeni yönetimle birlikte, mahalle ziyaretlerine başladı. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale’nin de katıldığı ziyarette Kale, mahalleli vatandaşların sorunlarını dinleyerek, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Kale, ASKİ’nin darphane gibi para bastığını söyledi.

Ocak ayında yapılan kongre sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İncirliova İlçe Başkanlığına seçilen Ali Şahin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İncirliova’ya bağlı Karabağ Mahallesi’ni ziyaret etti. Karabağ Mahallesi kahvehanesinde gerçekleştirilen ziyarete İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Karabağ Mahalle Muhtarı Orhan Ceylan ile mahalleli vatandaşlar katıldı. Kale ziyarette yaptığı konuşmasında, Büyükşehir Yasası’ndan önce ve sonra genişleyen hizmet alanlarıyla birlikte sınırlandırılan görev alanlarını vatandaşlara anlattı. Başkan Kale, siyasette acemi olduğunu belirterek, kendisinin diğer siyasetçiler gibi seçimden seçime cilalı sözlerle oy istemeye gelmediğini ifade etti.

“BÜYÜKŞEHİR BURAYA NE YAPTI?”

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Başkan Gürşat Kale, vatandaşlara Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağ Mahallesi’ne ne yaptığını sordu. Kahvehanede bulunan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet anlamında bir şey yapmadığını söyledi. Kale, Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek şunları söyledi:

"İncirliova’ya 30 Mart Yerel Seçimleri’nden önce 1 milyon 150 TL para gelirken, Büyükşehir Yasası’ndan sonra Büyükşehir ve ASKİ’ye verilen paralardan sonra 650 bin TL geliyor. İncirliova Belediyesi olarak ASKİ’ye bu kadar para verirken 5 milyon TL olan su alacağımızı da devrettik. ASKİ, her gün 100 bin TL su parası topluyor ve darphane gibi para basıyor. Para toplamaktan su sayaçlarını okumaya fırsat bulamıyorlar. Su sayaçlarını okumadıkları gibi makbuzlarda su sayacı okuma parası ibaresinin de yer almasını anlamıyoruz. Biz bu kadar hizmet verirken kasamızda ayda 170 bin TL para kalıyor.”

“ÖDENMEYEN PARALARI ÖDEYECEĞİZ”

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, alışveriş yapılan ve para ödenilmeyen işyerleriyle ikramiyeleri ödenmeyen belediye personellerinin de alacaklarının ödeme planı yapılarak ödeneceğini söyledi. Kale, “Daha önce İncirliova Belediyesi’nin gelir durumu daha iyiyken, 2008 yılından beri kadrolu ve taşeron personellerin eksik maaş aldığını gördük. Ayrıca 500 bin TL de ödenmeyen ikramiyeler var. Geçmişte belediyeye güvenerek alışveriş yapan iş yerlerine olan borçların ise ödeme planı yapılarak borçlar ödenecek. Geçmiş yönetim kim olursa olsun makul bir sürede ödeme planı yaparak güvenilir bir belediyenin olduğunu göstereceğiz."

MUHTARLARA MÜJDE

Başkan Kale, mahalle muhtarlarına iletişimi güçlendirmeleri konusunda yardımcı olabilmek için internet, elektrik gibi bir takım giderlerin karşılanması konusunda cüzi miktarda ödeme yapacaklarının müjdesini de verdi.

Konuşma daha sonra vatandaşların mahallelerinde oluşan sorunları Başkan Kale'ye iletmeleriyle devam etti. (GÖKHAN DÜZYOL)







 
Son Eklenen Haberler