Takip Et

SON DAKİKA

Toprak kayması mağdurlarının sorununu Meclis'e taşıdı

28 Kasım 2016, Pazartesi 08:45

     


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Kuşadası'nda çevre yolu üzeri sanayi sitesi karşısındaki bir alışveriş merkezi inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu oluşan mağduriyeti meclis gündemine taşıdı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Depboylu, Kuşadası’nda toprak kaymasından kaynaklı Mücella Emgin, Özgün Evler ve Dergah Sitesi sakinlerinin yaşadığı Kuşadası Hacı Feyzullah Mahallesi'ndeki mağduriyet ve alınan önlemlere ilişkin İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, mağduriyetin 2 yıldır çözüme kavuşturulamadığının da altını çizdi.

“SORUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Kuşadası’nda 14 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen toprak kaymasının yaşandığı alandaki konut sakinleriyle milletvekili seçilmesinin ardından görüştüğünü ve 25. Hükümet Dönemi’nde sözlü soru önergesiyle sorunu meclis gündemine taşıdığını söyleyen Depboylu, “Mağdur vatandaşlarımızın sorununun çözüme kavuşturulması için geçtiğimiz yıl verdiğim sözlü soru önergesiyle ilgili olarak bakanlık geri dönmüş fakat çözüm sağlanamamıştı. O süreçte sıkıntının üzerinden hemen hemen bir yıl geçmişti. Ardından başbakan değişikliğiyle birlikte yeni kabine kuruldu. Ancak bu sorun halen devam ediyor ve ailelerimiz mağdur durumda. Yapılan bir plan dahilinde müspet bir adım atılmış değil. Bu nedenle tekrardan İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın cevaplaması istemiyle bu kez yazılı soru önergesi verdim. Sorunun takipçisiyiz” diye konuştu.

“AYDIN’IN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Depboylu, Kuşadası Emekliler Derneği’nin TOKİ’den talepte bulunduğu toplu konut projesinin hayata geçmesiyle ilgili olarak verilen sözlerin de tutulması için ilgili bakanlıktan cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi verdiğini belirterek, “Aydın’ın batısından doğusuna her sorunuyla yakinen ilgiliyiz. Bu çerçevede elimizden geldiğince Aydın’ın sorunlarını meclis gündemine taşımaya ve sorunlara çözüm bulma girişimlerimize aralıksız devam edeceğiz” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler