Takip Et

SON DAKİKA

"Pazarcı esnafı sahipsiz kaldı"

28 Temmuz 2015, Salı 07:00

     


Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a sorunlarını aktarmak için randevu alarak ziyarete giden Aydın Manavlar Odası Başkanı ve yönetimi, Özakcan’ın kendilerine alaylı bir şekilde ‘sorun olabilir’ şeklinde yanıt verdiğini söylediler.

Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Gümüş, İbrahim Atabey ve Volkan Özkılınç, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’a, pazarcı esnafının sorunlarını iletmek üzere ziyarete gitti. Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, kendilerine randevu veren Özakcan’ın “Danıştay tarafından denetimler var, size Başkan Yardımcımız Derya Tıkır yardımcı olsun” dediğini iddia etti.

"PAZARYERLERİ SAHİPSİZ"

Pazarcı esnafının her geçen gün sorunlarının arttığını söyleyen Başkan Yusuf Demirtaş, esnafın sahipsiz olduğunu ifade etti. Demirtaş, “Efeler’de kurulan pazaryerlerinde yasal olmayan ve sadece meclis kararı ile alınan işgaliye ücretleri var. Pazarlarımızın tamamı denetimsiz ve pazaryerlerinde kullanılabilecek tuvalet yok. Efeler’de iki tane kapalı pazaryerimiz var ama kullanılamıyor. Müstahsil adı altında mal alıp satan ve haksızlığa neden olan çok sayıda insan var. Buna benzer pazarcı esnafının yaşadığı çok sayıda sıkıntılar var. Bunları aktarmak üzere Perşembe günü Belediye Başkanımızdan randevu aldık. Randevu saati makamına girdiğimizde, denetimler olduğu için yardımcı olamayacağını söyleyip Başkan Yardımcısına yönlendirdi. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımın söylediği, esnafın çok sayıda sorunu var’ sözüne, alaylı bir şekilde ‘sorun olabilir’ şeklinde yanıt verdi. Başkanımız sorunları görmezden gelmekte. Bizimle görüşemeyecekse, randevuyu erteleyebilirdi. Kendisi başkan seçildikten sonra sürekli sorunlarımızı yazılı olarak ve ziyaret edip aktardık. Özakcan bize, ‘Şuanda ne bir küreğimiz nede bir kazmamız var, biraz sabredin’ diyordu. Göreve geleli bir buçuk yıl olmak üzere, şimdide bizi dikkate almıyor. Pazaryerlerinde ne zabıta nede maliyeden hiç kimse denetim yapmıyor. Pazaryerleri sahipsiz. Artık sahipsiz kalan üyelerimiz Bağ-Kur primlerini bile ödeyemez hale geldi” diye konuştu.

Öte yandan Aydın Manavlar Odası Başkanı ve yönetimi tarafından gerçekleştirilecek randevulu ziyaret için çağrılan basın mensupları da Başkan Mesut Özakcan tarafından kabul edilmeyerek, makam odasından dışarı çıkarıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler