Takip Et

SON DAKİKA

CHP’li gençler katledilen aydınları unutmadı

28 Ocak 2015, Çarşamba 15:27

     


CHP Söke Gençlik Kolları Başkanlığı, Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde, katledilen aydın, yazar ve gazeteciler için anma etkinliği düzenledi.

Söke Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda gerçekleşen anma etkinliğine, CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri, CHP’li Söke Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Yaya, CHP Söke Gençlik Kolları Başkanı Berkay Özdemir, bazı CHP Milletvekili aday adayları ile partililer katıldı.

“Aydınlarımız bir bir ortadan kaldırıldı’’

Anma etkinliğinde konuşan CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, “Geçtiğimiz süreçte bireysel terör hareketlerini organize eden karanlık güçlerce, toplumu sindirmek ve kaos ortamı yaratmak için aydınlarımız bir bir ortadan kaldırıldı” dedi. Türkiye’nin süreç dahilinde birçok demokrat aydınını kaybettiğini söyleyen Başkan Gündüz, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Necip Hablemitoğlu ve Ahmet Taner Kışlalı gibi birçok aydını unutmanın mümkün olmadığını belirtti.

Oratoryo davetlilerden büyük alkış aldı

Yapılan konuşmadan sonra, Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun biyografisi slayt gösterisi eşliğinde sunuldu. CHP Söke Gençlik Kolları üyesi gençlerce sahnelenen ‘Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi’ adlı oratoryo ise davetlilerden büyük alkış aldı. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler