Takip Et

SON DAKİKA

CHP’li Karataş’tan AK Partili Ünlü’ye eleştiri

26 Ekim 2016, Çarşamba 13:53

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, parti binasında düzenlediği toplantıda, yerel gündemi bir süredir meşgul eden 1020 parselle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü’nün geçen haftaki ilçe danışma kurulu toplantısındaki açıklamalarını eleştiren Karataş, “1020 parseli satın alın ve Didim halkına yeşil alan olarak sunun demek, Didim halkına ayıptır” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve imar planlarına rekreasyon alanı olarak işaretlenen 1020 parselin Hazine’den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine tepki gösterdi. 120 dönümlük alanın imar planlarında bir kısmının konut, bir kısmının yeşil alan, bir kısmının da rekreasyon alanı olarak planlandığını belirten Karataş, “Didim’in Altınkum Mahallesi’nde bulunan ve planlarda rekreasyon alanı olarak gösterilen Hazine'ye ait 1020 parsel, geçtiğimiz ocak ayında özelleştirme kapsamına alınarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak tapulandırıldı. Bunda Didim Belediyesi’nin de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin de onayı ve bilgisi yoktur. Bunun üzerine bizler de bir şekilde harekete geçme gereği duyduk. İlçemizdeki sivil toplum kuruluşları ile toplantı yapıldı. Konuyla ilgili olarak bir eylem planı yapılıyor. Didim halkı olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

“DİDİM HALKINA İHANET”

Konuşmasında, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü’nün geçen haftaki AK Parti Didim İlçe Danışma Kurulu toplantısındaki açıklamalarını eleştiren Karataş, yapılan toplantıda hem Didim İlçe Başkanı Ünlü, hem de Aydın İl Başkanı Özmen tarafından talihsiz bazı açıklamaların yapıldığını söyledi. Yapılan açıklamalarda 1020 parselin Didim Belediyesi veya Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak, yeşil alan olarak halka kullandırılmasının istenildiğini anımsatan Karataş, şöyle konuştu: “Siz kimin malını kime satıyorsunuz? Hem Didim halkının malını elinden alacaksınız, sonra da 'Belediye satın alsın ve halkın hizmetine açsın' diyeceksiniz. Bu, Didim halkına ihanettir. Didim’de birçok yer, Özelleştirme İdaresi tarafından el konulup satıldı. Devlet tabi ki Didim’de turizmin geliştirilmesi için elinden geleni yapacaktır. Ancak Didim’in malları satılarak cari açık kapatılmaya çalışılıyor. Bundan Didim halkına hiçbir fayda sağlanmadı.”

‘DİDİM’E NE YAPTINIZ’ DİYE SORDU

AK Parti’nin yöneticilerine seslenen Karataş, “Siz Didim’de sattığınız arazilerin paraları ile Didim’e ne yaptınız?” diye sorarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendileri bir şey yapmadığı gibi Didim Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmak istediği yatırımların önünü kapatıyorlar. Didim Belediyesi’nin halka yeşil alan olarak sunmak istediği yerlere el koyup birilerine peşkeş çekme niyetindeler. Bu kadar aymaz bir şekilde ‘1020 parseli satın alın ve Didim halkına yeşil alan olarak sunun’ demek Didim halkına ayıptır. Bu ayıptan kendilerini kurtarmalarını rica ediyorum. Bizler CHP Didim İlçe Örgütü olarak hep birlikte çalışmalar yapacağız. Her türlü demokratik hakkımızı kullanarak parsellerin Didim halkının elinden gitmesini engellememiz gerekiyor.” (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler