Takip Et

SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya siyasilerden tepki yağıyor

26 Ağustos 2016, Cuma 20:20

     


Artvin'in Ardanuç ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yapılan saldırıya tüm siyasilerden tepki geldi. Kuşadası AK Parti, MHP ve CHP ilçe başkanları, yapılan saldırının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bareberliğine yapıldığını ifade ettiler.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Geçtiğimiz gün Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gidiş esnasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da içinde bulunduğu konvoya yapılan silahlı saldırıya Kuşadalı siyasetçilerden tepki geldi. AK Parti İlçe Başkanı Ali Kara, CHP İlçe Başkanı Nail Özazman ve MHP ilçe Başkanı Mustafa Bayraktar, saldırıyı kınadıklarını belirterek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

"KORKMUYORUZ, YILMIYORUZ, SİNMİYORUZ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da içinde bbulunduğu konvoya düzenlenen saldırının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne yapıldığını ifade eden CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail Özazman, "Artvin'de sayın genel başkanımızın da içinde bulunduğu araç konvoyuna hain bir saldırı düzenlenmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ve Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duruşuyla demokrasimize sahip çıkmakla kalmamış, sonrasında uzlaşmacı politikasıyla her görüşten vatandaşımızın desteğini almıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan suikast girişimi, şiddete karşı duranları kana, gözyaşına çekme çabalarıdır. Genel başkanımıza yumurta attılar yetmedi, kurşun attılar yetmedi, roket mi yetecekti? İçinde bulunduğumuz durum gösteriyor ki, ülkemizde büyük bir yönetim zaafiyeti ve güvenlik açığı bulunmaktadır. Bu zaafiyet bu saldırı ile tescillenmiştir. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için CHP olarak nasıl seçilmiş bir hükümete destek veriyorsak, hükümet de aynı desteği vermek zorundadır. Yapılan hain saldırıyı kınıyor, genel başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve kahraman şehidimize de Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

"BİRLİĞİMİZE VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne yapıldığını ifade eden Mİlliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar, "Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyor, şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşanan bu durum gösteriyor ki, hala Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne saldırılar var. Ama kimsenin bunu başarmaya, bizi ayrıştırmaya gücü yetmez. Yaşanan bu olaydan sonra CHP'li belediyeler bir kere daha düşünmelidir. İçlerinde barındırdıkları PKK sempatizanlarını kapı dışarı etmelidir. Terörün her türlüsünü kınıyoruz" diye konuştu.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Ali Kara, "Öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olay yerinde hayatını kaybeden şehidimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Birlik ve bütünlüğe yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve terörün her türlüsünü lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

(MEHMET ÇALIK)







 
Son Eklenen Haberler