Takip Et

SON DAKİKA

Baydar: Çıldır Havaalanı neden açılmıyor?

25 Kasım 2016, Cuma 16:09

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle Aydın Çıldır Havaalanı'nın neden açılmadığını sordu.

Baydar, Türkiye’de mevcut 55 havalimanının yanına, 10 havalimanının daha yapılacağının anımsatarak, böylelikle ülkedeki toplam havalimanı sayısının 65’e çıkacağını bildirdi.

Yapılacağı açıklanan havalimanlarının arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize ve Türkiye’de en az nüfusa sahip illerin de bulunduğuna dikkat çeken Baydar, önergesinde şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de yapılacak olan havalimanı, büyük masraflarla, deniz doldurularak inşa edilecektir. Tüm bunlara rağmen turizm, tarım, enerji üretimi gibi alanlarda önemli bir yere sahip bir büyük şehir olan Aydın’a yine havalimanı reva görülmemiştir. Bu bağlamda; nüfusu Aydın nüfusunun onda biri kadar olan illere bile havalimanı yapılması planlanırken, hangi gerekçelerle Aydın yeni havalimanı yapılacak iller arasına alınmamıştır?

Havalimanı yapma önceliğiniz, nüfusu az olan illeri mi kapsamaktadır? Yoksa AK Parti’ye verilen oy oranına göre mi havalimanı yapılacak iller belirlenmektedir?" (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler