Takip Et

SON DAKİKA

Baydar, Başbakan'a Musul'u sordu

25 Ekim 2016, Salı 11:48

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'!ne soru önergesi verdi.

Baydar, diış politikada çaresizleşen hükümetin, Musul’a gerçekleştirilen operasyonda da bir hezimete uğradığını, Musul operasyonu öncesi ‘masada olmak’ isteyen Türkiye ile Irak arasındaki krizin derinleştiğini ve Irak parlamentosunun, ülkedeki Türk askerini ‘işgalci güç’ olarak tanımladığını belirtti.

ABD'nin Türk askeri için ‘illegal’ nitelemesi yaparak Türkiye’nin istenmeyen ülke olduğunu açıkça ilan ettiğini öne süren Baydar, Başbakan'a şu soruları yöneltti:

Bölgesinde etkin ve sözü geçen bir ülke olan Türkiye, hangi ara dış politikada bu kadar çaresiz, sözü geçmez ve istenmeyen ülke olmuştur?

IŞİD tarafından kesilen insan kafası görüntülerinin tüm dünyaya servis edildiği bir dönemde IŞİD’lilere “Öfkeli gençler” diyen iktidarınız, şimdi hangi gerekçeyle Musul’a operasyon düzenleyecektir?

Başka bir ülkenin egemenlik haklarının ihlali pahasına Musul’la operasyon gerçekleştirme ısrarının nedeni nedir?

Irak, Suriye, İran, Ermenistan, Güney Kıbrıs ve Yunanistan gibi sınır komşularıyla ciddi sorunlar yaşayan Türkiye dış politikası “Kasımpaşa kabadayılığı” üzerinden mi belirlenmektedir. (SUAT DENİZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler