Takip Et

SON DAKİKA

“Bu ülkede sadece senin şirketin yok”

25 Şubat 2021, Perşembe 17:28

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM’de yaptığı konuşmada, “Ben buradan Turizm Bakanına sesleniyorum: Bir an önce işini gücünü bırak, turizmin önünü aç. Bu ülkede sadece senin şirketin yok” dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ve AK Parti iktidarını eleştirdi. Yıldız, pandemi nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörü için çözüm istedi.

‘BU PASTANIN YÜZDE 90'INI BEN ALACAĞIM, DİĞERLERİ ÖLSÜN’

Kendisinin TBMM Turizm Komisyon üyesi olduğunu ve bugüne kadar 3 ayrı bakan ile çalıştığını belirten CHP’li Hüseyin Yıldız, “Görev aldığım komisyonda şuan ki Turizm Bakanı çalıştığım dördüncü Bakandır. Türkiye, 2019'da yaptığı 35 milyar dolar ciroyu, 12 bin tane acenteden oluşan bir acente sektörü aracılığıyla yaptı. 2018'de hükûmet sistemi değiştiği zaman, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi geldiğinde dışarıdan atadığınız Bakanın kendisi ETS turun sahibi. O dönemde, gerçekten işi bilen bir arkadaşımız geldi, turizmin önünü açacak diye sevinmiştik hem kendi adımıza hem de Cumhuriyet Halk Partisi adına ama maalesef ve maalesef altı yıldır bu Komisyon üyesiyim arkadaşlar, altı yıldır ilk defa bu kadar, acentelerden, otel sahiplerinden ve turizmle uğraşan yatırımcılardan şikâyet alıyorum. Türkiye'de 12 bin tane seyahat acentesi var. Bu arkadaşımızın da seyahat acentesi var. Bu arkadaşımız şunu diyor; ‘Bu pastanın yüzde 90'ını ben alacağım, diğerleri ölsün.’ 2019 yılında bütün acenteler cebinden para harcadı. Çantasını alıp yurt dışına gidip müşterisini evinden alıp uçağa bindirip Türkiye'deki havaalanına indirir, oradan müşterisini alır otele götürür ve otelde bırakmaz, orada on beş gün boyunca müşterisine hizmet eder. Maalesef ve maalesef, 2019'da bu acenteler cebinden para harcadı 2020 için ama 2020'de Korona virüsünden dolayı yaptığı bir sürü yatırımın hepsi çöpe gitti ve bu acenteler zor durumda kaldı” diye konuştu.

‘AŞI PARALARINI BİZ VERİRİZ, BİZ PERSONELİMİZE AŞI YAPTIRMAK ZORUNDAYIZ.’

Hükümetin, 12 bin seyahat acentesinin sesini kulak vermesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, “Ben buradan Turizm Bakanına sesleniyorum: Bir an önce işini gücünü bırak, turizmin önünü aç. Bu ülkede sadece senin şirketin yok. Burada bir çalışma yaptık, bir yasa çıkarıldı. İki buçuk yıldan beri bu yasayı Turizm Bakanı rafa kaldırdı. Şimdi, 12 bin tane acente var, bunlar ne yiyecek? Ve bu teklikle ilgili, bu yasayı biz rekabet oluşsun diye kaldırdık ama maalesef o yasa Mecliste daha. Turizm Bakanı iki buçuk yıldan beri orada bekletiyor, getirmiyor. Şimdi, ben buradan AKP'li milletvekillerine sesleniyorum, seçilmiş milletvekilisiniz, ben özellikle yerinizde olmak istemiyorum. Çünkü bölgede seçildiğiniz için vatandaş sizin yakanıza yapışıyor. Burada, maalesef, öyle bir sistem yarattınız ki oteli olanı, turizm acentesi olanı Turizm Bakanı yaptınız, hastanesi olanı getirdiniz Sağlık Bakanı yaptınız, okulu olanı getirdiniz Millî Eğitim Bakanı yaptınız ve kendi şirketlerinin adına çalışıyoruz. Özellikle AKP'li milletvekilleri, 12 bin tane acentenin sesini duyun, buna gereken desteği sağlayın. Aksi takdirde önümüzdeki dönemde bir tane turist dahi bulamazsınız. Yine, İngiltere Başbakanı açıklama yaptı, 17 Mayıs’ta yurttaşlarına seyahat özgürlüğü verecek veya seyahat izni verecek. Özellikle İngilizlerden, seçim bölgem olan Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye tarafına gelen bir kafile var yıllardan beri. Bu kafilenin gelmesi için rakiplerimiz var. Kim var? İspanya var. Kim var? Yunanistan var. Bütün otelciler beni arayıp ‘Aşı paralarını biz veririz, biz personelimize aşı yaptırmak zorundayız.’ dediler. Turizm Bakanı, Sağlık Bakanıyla görüşsün, bir an önce bu aşıyı sahil kesimindeki otellerde çalışan personele ve esnafa yaptırmamız gerekiyor’ ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler