Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın ölüm sıralamasında 2’nci sırada”

23 Kasım 2020, Pazartesi 13:36

     


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM’nde yaptığı konuşmada Jeotermal Elektrik Santrallerinin çevreye verdiği zararları sıralayıp, “Aydın, ölüm sıralamasında 2’nci sırada” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu görüşmelerinde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, JES’lerin doğaya, bitkilere ve insan sağlığına verdiği zararları sıraladı. Yıldız, Aydın’da bulunan santrallerin yüzde 70’inin çevreye zarar verdiğini ifade etti.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yaptığı konuşma ve sunum sonrası söz isteyen Yıldız, “Sayın Bakanım sunum yaparken gerçekten bir taraftan sevinmiştim. Çok çevreci bir açıklama yaptınız. Ben beş yıldan beri bu Meclisteyim, aynı Komisyondayım, sizi takip ediyorum, Bakanlar içerisinde çalışkanlığınıza şahidim o yönde size teşekkür ediyorum ama Aydın’da JES’lerin bize verdiği zararı şöyle kendiniz görün” diyerek hazırladığı görsellerle JES’lerin verdiği zararları dile getirdi.

Aydın’da çektiği fotoğraflarla Bakan Kurum ve komisyon üyelerine açıklama yapan Yıldız, “Geçen hafta ben Aydın’daydım, bakın şu fotoğrafları otoyoldan çektim ve Aydın’da durum bu şekilde. Yine, Aydın’da ölüm sıralamasında 2’nci sıradayız. Bakanım, otuz yıllık zeytin ağaçları, görüyorsunuz, JES’ler bu hâle getirdi Aydın’ı. Şurada, yine, yirmi yıllık incir ağacımız bu hâle geldi. Yine, zeytin ağacımız ve şurada da Hasan amcanın oğlu hüngür hüngür ağlıyor. Bu da incir ağacına JES’lerin verdiği zarar. Sayın Bakanım, tabii ki enerjiden faydalanacaklar, biz buna karşı değiliz ama çevreye uyum sağlayacak yatırımlarla bunu halletmemiz gerekiyor. Şu an orada yapılan JES elektrik santrallerinin yüzde 70’i çevreye zarar veriyor; yüzde 30’u da gerçekten uyguluyor, çevreye zarar vermiyor. Biz sizden özelikle, Çevre ve Şehircilik İl Müdürüne de defalarca söylememize rağmen personel gidiyor, herhangi bir şey yapmadan, ufacık bir ceza kesilerek geri dönüyor. AK Partili Aydın milletvekili arkadaşlarımız burada, kendileri şu an anket yapsa, Aydın’ın yüzde 99’u bu projeye karşı. Gelin, beraber, jeotermal elektrik santralleri ile halka faydalı şeyler yapalım. Yani evleri ısıtabiliriz, seracılıkta kullanabiliriz. Eğer bu şekilde devam ederseniz, inanın ki on yıl sonra Aydın çölleşecek” açıklamalarında bulundu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler