Takip Et

SON DAKİKA

"Çerçioğlu benden özür dilesin"

23 Mart 2017, Perşembe 13:33

     


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valiliği’nde yaptığı basın açıklamasında Aydın’ın doğal güzelliklerini turizme açarak Aydın’ı tabiat turizminin merkezi haline getireceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Didim ve Kuşadası’ndaki su projelerini tamamlayamayacağını iddia eden Eroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı benden özür dilerse projeleri biz yaparız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Referandum çalışmaları kapsamında açılışlarda bulunmak için Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valiliği'ni ziyaret ederek, basın mensuplarına açıklama yaptı. Aydın’a 14 yılda 18 milyar lira yatırım yapıldığını, yatırımların 5 milyar lirasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığını ifade eden Eroğlu, “Bugün Koçarlı, Çine ve Nazilli’de 16 tesisin temelini atacağız. Bunun toplam maliyeti 196 milyon lira. Bugün bin 500 dut, bin 500 iğde, bin 500 mersin fidanı, bin 500 defne, bin 500 fıstık çamı olmak üzere toplam 7 bin 500 tane fidanı vatandaşa ücretsiz dağıtacağız” dedi.

“Aydın’a heybemiz dolu geldik” diyen Bakan Veysel Eroğlu, “Bugün de 26 müjde getirdik. Bugüne kadar 115 müjde vermiştik. Bunlarla beraber Aydın’a 141 müjde vermişiz. 2 milyar liraya karşılık geliyor. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) 16 tane, Orman Genel Müdürlüğü’nün 5 tane, Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 4 tane, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 1 tane müjdesi var” dedi.

Bu kapsamda, 3 içme suyu projesi, 2 baraj ve hayvan içme suyu göleti, 11 de dere ıslahı yapılacağını ifade eden Eroğlu, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmaları yapılacağını, orman köylülerine kredi hibe desteği verileceğini belirtti. Eroğlu, 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman projesi kapsamında 23 mahallede 52 bin fıstık çamı, kestane ve dut fidanı dikileceğini, 26 bin 472 adet delice zeytininin aşılanıp kurayla en yakın mahalledeki vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Karpuzlu ve Güzelçamlı’ya otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuracağını ifade etti.

 

“ÇERÇİOĞLU BENDEN ÖZÜR DİLESİN”

Aydın ve civarındaki 30 yerleşim yerinin su meselesinin çözüldüğünü vurgulayan Eroğlu, eğer bu projeler tamamlanmamış olsaydı 2007 ve 2014 yıllarında su krizi yaşanabileceğini hatırlattı. Didim ve Kuşadası’nda su sorunu yaşanabileceğini söyleyen Eroğlu, sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu savundu. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nazilli talep etti, Buharkent’ten İsabeyli’ye kadar olan bölgenin suyunu getiriyoruz. İhale sürecini başlattık, inşallah bu yaz temelini atacağız. Kuşadası-Söke içme suyu ve Didim-Akbük içme suyu projeleri var. Bu projeler için Beşparmak barajı hazırdır. Ancak büyükşehir belediye başkanı, seçimlerden önce hava atmak için, ‘DSİ de kim oluyormuş. Biz bunları yapacağız’ dedi. Biz, o yapıncaya kadar bekliyoruz. Ama bu bölgeler susuz kalırsa, bunun mesulü tamamen büyükşehir belediyesidir. Biz parasını gönderiyoruz. İşi zaten o. Biz bütün şehirlere eşit bir şekilde para gönderiyoruz. Ama yapamayacaksa, sizin huzurunuzda, ‘Orman ve Su İşleri Bakanı’ndan özür dilerim’ der, ben bunu bekliyorum. Biz o zaman yaparız.”

 

2019’A KADAR 28 MİLYAR LİRA YATIRIM

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) ile 2019 yılı sonuna kadar Aydın’a takriben 28 milyar lira yatırım yapılacağını ifade den Eroğlu, “Bu GAP gibi büyük bir proje. Bu proje ile Aydın’da 9 tane büyük içme suyu projesi, 30 tane baraj ve gölet, 47 sulama tesisi, 105 dere ıslahı, 7 adet hayvan içme suyu göleti, 185 bin 774 dekar ağaçlandırma, 20 bin dekar alanda erozyon kontrolü, 500 dekar alanda dere ıslahı, 403 bin 927 dekar alanda rehabilitasyon yapacağız. 11 tane mesire yeri, 7 tane bal ormanı kuracağız. Ayrıca 105 mahalleye gelir getirici fidan dikeceğiz. Gelirlerini 49 yıl vatandaşa ait olmak üzere dağıtacağız” dedi.

 

“TABİAT TURİZMİ MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Aydın’daki doğal alanları turizme açacaklarını ifade eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

“Burada tabiat turizmini canlandıralım, zengin turistleri buraya çekelim diye bir düşüncemiz var. Master planı hazırlandı. Aydın’ı, doğa turizminin merkezi yapacağız. Zengin turistlerin gelip, her turistin en az 10 bin dolar bırakacağı bir projemiz var. Sadece ziraatte ve sanayide değil, aynı zamanda tabiat turizminde de muazzam bir potansiyeli harekete geçiriyoruz. Tabiat parklarını, milli parkları, doğal alanları turizme açalım diyoruz.”

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz ve Mehmet Erdem il AK Parti il yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Bakan Veysel Eroğlu’na incir hediye etti. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler