Takip Et

/>

SON DAKİKA

Karakaş: Aydın’a “Büyük köy” diyorlar

23 Ocak 2024, Salı 11:55
Son güncelleme: 23 Ocak 2024, Salı 12:15

     


Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu tvDEN ekranlarının sevilen programı “Baş Başa”nın konuğu, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Karakaş, emekli maaşından, yerel konulara, yaklaşan seçimden şehir hastanesine birçok konuda Emin Aydın’ın sorularına cevap verdi. Aydın’ın birçok konuda geride kaldığını vurgulayan Karakaş, şunları ifade etti:

“HALKIN SORUNLARINI TBMM’YE TAŞIYORUM”

“Aydın’ın tüm meselelerini Meclise taşıyorum. Genel kurulda da çok sık konuşma alıyorum. Aydın hakkındaki her konuyu orada dile getiriyorum. Bu insanlarımızın hoşuna gidiyor. İktidar milletvekilleri genel kurulda çok fazla konuşamıyorlar. Muhalefet biraz daha fazla konuşuyor. Biz İYİ Parti olarak çok özgürüz. İstediğimiz şekilde konuşuyoruz. Hal böyle olunca vatandaşımız da bizi seviyor ve kendi sorunlarını dile getirdiğimiz için memnun oluyor.

“EMEKLİYE ‘ÖL’ DENİLİYOR”

Son 9 aydır emekliler zam almıyor. Seçimden önce ‘emekli maaşına zam yapacağız’ dediler. 2023 seçimi öncesinde de 7500 TL yaptılar. Daha sonra kök maaş üzerinden tekrar bir zam yaptılar, maaş tekrar 7500 oldu. Yani bir artış olmadı. Maalesef iktidar, kök maaş adı altında bir Alicengiz oyunu tutturmuşlar, kafalarına göre hareket ediyorlar. Şimdi tekrar artı yüzde 5 zam daha yapıldığını söylüyorlar. Bugün 10 bin TL oldu en düşük emekli maaşı. Ekmeğin bile 8-10 TL olduğu bir ülkede, 10 bin TL ile bu emekli ne yapacak? Açıkçası emekliye “öl” diyorlar. En düşük emekli maaşı en azından asgari ücret kadar olsun.

“KONUŞTUĞUM KONUNUN TAKİPÇİSİ OLURUM”

Aydın’la ilgili konuları TBMM’de konuşmakla kalmıyorum, takibini de yapıyorum. Nazilli ilçesinde küçükbaş hayvancılık yapan bazı vatandaşlarımız, merada çadır kurup hayvanlarını otlatıyor. Orada kalıyorlar, hatta çocukları okula oradan gidip geliyor. Bunun sebebi de yem fiyatlarının fazla oluşu. Bu vatandaşlarımıza Nazilli ilçe tarım müdürlüğü, 73’er bin TL ceza yazmış. Yazık, günah değil mi? Bir taraftan hayvancılığı geliştirmek istiyorsunuz, bir taraftan da böyle uygulamalar yapılıyor. İlçe tarım müdürüne soruyorum; bir gün çadırda ailesiyle beraber yaşayabilir mi? Bu insanlar üretime katkıda bulunuyor. Yani bir an önce onları ahıra tıkıp da fazla yem yedirmenin ne anlamı var?

“ŞEHİR HASTANESİ TAM BİR MUAMMA”

Aydın’da bir Şehir Hastanesi muamması var. 2020 yılında ihale edilmiş 976 milyona. Bu para da devletten ödenmiş. 2022’de bir daha ihale ettiler, 4,6 milyara. Böyle bir uçurum olur mu? Siz zaten ihale etmişsiniz, devlet olarak vermişsiniz. Yapamadı diye tekrar ihale yapılmış. Gerçekten bunlar yanlış şeyler. Aydın’ın zaten problemleri çok. Benim dışımdaki 7 Aydın Milletvekili arkadaşımla da diyaloglarımız iyi. Aydın ile ilgili ne yapacaksak bir arada, birlikte, el birliği ile yapmalıyız. Aydın’a hizmet, siyasetin üstünde olmalı. Birlik ve beraberlik içinde Aydın’a bir şeyler yapmamız lazım.

“AYDIN’A DAMGA VURMAK İSTİYORUM”

Ben bir Aydın Milletvekili olarak, bu memlekete damga vurmak istiyorum. Hizmet ederek, insanların dertleri ile dertlenerek, kısacası bana verilen vekalet görevini tam anlamıyla yerine getirerek ismimin bu memlekette kalıcı olmasını istiyorum. Bu hizmetle, vatandaşla bütünleşmeyle, ulaşılabilir olmasıyla damgasını vuran bir siyasetçi olmak istiyorum. Hedefim bu ve bu yönde de elimden geldiğince çalışıyorum. Aydın’a geldiğimde halkın içindeyim. Köylere, kahvelere, pazarlara, gidiyorum. Vatandaş da bunu çok olumlu buluyor. Ben de bunu siyaset olarak yapmıyorum, böyle yaşamayı seviyorum. Vatandaşla iç içe olmaktan mutlu oluyorum. Bana oy veren ya da vermeyen herkes ile bir araya gelip hemhal oluyoruz.

“AYDIN’A ‘KOCA BİR KÖY’ DİYORLAR”

Aydın’a dışarıdan gelen insanlar, ‘Burası büyükşehir ama büyük bir köy’ diyorlar. Bu denilmemeli, bu olmamalı. Bu söylemden Aydın’ı kurtarmak lazım, bunun için de çok şey yapılması lazım. Sokaklardan, caddelerden tutun da trafiğinden daha da detaylı alanlarda bir çok anlamda yapılması gerekenler var. Aydın’da bir çok şey eksik. Mesela bir fuar alanı bile yok. Yapılacak o kadar çok şey var ki bunlar için acil olarak çalışılmaya başlanmalı. Bir siyasetçi olarak doğruya doğru, yanlışa da yanlış diyen biriyim. Uzun yıllardır belediye başkanımız, yaptığı güzel şeyler de var ama eksik bıraktığı çok da şey var. İnşallah biz eksikleri tamamlayacağız. Bizim büyükşehir adayımız buraya gelecek, projelerini detaylı bir şekilde size anlatacak.” (SELİME AYDEMİR) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler