Takip Et

SON DAKİKA

AK Partili siyasetçiler kongreyi değerlendirdi

22 Mayıs 2017, Pazartesi 11:41

     


AK Parti Aydın milletvekilleri Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık görevine tekrar seçildiği AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni değerlendirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kongreyle ilgili Denge gazetesine açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilmesini, "16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu'nda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir uygulaması açısından önemli" sözleriyle yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel başkanlığının ve kongrede alınan kararların Türkiye'ye ve AK Parti'ye hayırlı olmasını dileyen Öz, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın yeniden AK Parti MKYK üyeliğine seçilmesinin de Aydın için önemli olduğunu ifade etti.

AK Parti olarak Aydın halkına hizmet vermeye devam edeceklerini kaydeden Öz, 2019'da yapılacak yerel ve genel seçimler öncesinde verdikleri sözleri yerine getirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Milletvekili Öz, kongrede getirilen 'genel başkan vekilliği' uygulamasıyla ilgili de, "Parti içindeki bir kısım kararların alınmasının hızlandırılması için düşünülmüş bir yol. Doğru bir sistem" ifadelerini kullandı.

 

"MÜREFFEH TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise yaptığı yazılı açıklamada, kongreyle birlikte Türkiye ve AK Parti açısından yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde daha demokratik, daha müreffeh ve daha gelişmiş bir Türkiye için çalışacaklarını vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:

"Bugün 100 bin kişiyi aşkın partilimizin katılımıyla, kurucu liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, muhteşem bir kongre ile tekrar AK Partimizin Genel Başkanı seçildi. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hepimiz duygusal anlar yaşadık. Ülkemiz ve AK Parti açısından yeni bir dönem başlamıştır. Yeni dönem hayırlı uğurlu olsun."

Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a yeniden MKYK üyesi olması nedeniyle başarılar dileyen Erdem, "Bölgemizdeki gelişmeler, terörle mücadele, 2023 hedeflerine ulaşma, ulusal projelerdeki hedefler, 2019' da yapılacak yerel ve genel seçimler açısından AK Parti'nin başına Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dönmesi çok olumlu sonuçlar verecektir. Kazanan AK Parti olmakla birlikte elbette ülkemiz ve milletimiz olacaktır. Bundan sonraki dönemde AK Parti olarak sadece bize oy verenlere değil, 80 milyon aziz milletimize topyekün hizmet etmenin daha fazla bilinci içerisinde olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

 

"CUMHURBAŞKANIMIZ SİYASETTEKİ USTALIĞINI KONUŞTURDU"

Kongreyle ilgili Denge'ye konuşan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de anayasa değişikliği sonucunda, Cumhurbaşkanının parti üyesi olmasının önündeki yasal engel kalkınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'ye geri döndüğünü söyledi.

Kongrenin Türkiye'nin yol haritasının tespiti bakımından önemli olduğunun altını çizen Özmen, "Sayın Cumhurbaşkanımız, siyasetteki ustalığını konuşturdu. AK Parti'nin 80 milyon vatandaşımızın partisi olduğunu, kimsenin özgürlük alanının tehlikede olmadığını çok açık bir şekilde ifade etti. FETÖ ile mücadelenin özenli, kararlı biçimde süreceğini ifade etti. Avrupa Birliği konusunda tutumunu çok açık bir şekilde söyledi" ifadelerini kullandı.

Kongrede öne çıkan 'teşkilatlarda değişim' konusuyla ilgili de düşüncelerini aktaran Özmen, "AK Parti'nin 6. Olağan Kongre dönemi başladı. Teşkilatlarımızın görev süresi 2 yıldan az, 3 yıldan fazla olamıyor. Kongreler, partiler için değişim ve güç tazeleme dönemleridir. AK Parti teşkilatları, 30 Mart yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri ile 16 Nisan referandumunda canla başla çalıştı" dedi.

AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan da, "998 gün sonra Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar partimize genel başkan seçmek nasip oldu. 16 Nisan referandumunun sonucu olarak, liderimizi yeniden partinin başına seçmiş olduk. Aydın'dan da kongremize güçlü ve yoğun bir katılım gerçekleştirdik. Tüm Aydın'a, ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler