Takip Et

SON DAKİKA

"Çıkacak yasa erken evliliğin de önünü açar”

21 Kasım 2016, Pazartesi 17:19

     


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Söke İlçe Teşkilatı ziyaretinde çocuk istismarına değinerek, “Türkiye’de 18 yaşını doldurmayana ehliyet verilmezken, seçme ve seçilme hakkı verilmezken, 15 yaşındaki çocuğu evlendirmek doğru değildir. Çıkacak yasa erken evliliğin de önünü açar” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, göreve yeni atanan MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Depboylu’u, İlçe Başkanı Veysel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Depboylu burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çocuk istismarının araştırılması için ilk önergeyi Meclis'te ben verdim. Ancak AK Parti’li Milletvekilleri tarafından reddediledi. Bir müddet sonra çocuk istismarıyla ilgili önerge torba yasada olmamasına rağmen, bir gecede AK Parti’li Milletvekilleri tarafından hazırlanarak önerge olarak Meclis'e sunuldu. Karaman'daki olaylardan sonra da büyük bir toplum baskısı oluşunca, bu konunun araştırılması için bir komisyon kuruldu. Bu komisyonda ben de görev aldım” dedi.

“ERKEN YAŞTA EVLİLİK OLMAZ”

“Bugün gündeme getirdikleri bir önerge çocukların erken yaşta evlenebilecekleri bir önergedir” diyen Depboylu, “AK Parti kendini haklı gördüğü noktalardan birisi çocuk yaşta evliliklerden 3 veya 4 bin kişi anne babaları erken evliliğe göz yumduğu için cezaevindedir. Erken yaşta evlenen kadınlar da çocuklarıyla ortada kaldı. Bu kişileri cezaevinden kurtarma peşindeler. Meclis'e getirdikleri önerge bizleri aşıyor. Bu çıkaracak oldukları yasayla küçük yaşta evliliğin önünü açmış olacaklar. Zira Türkiye’de 18 yaş altındakilere sürücü belgesi veremiyoruz. Seçme ve seçilme hakkı vermiyoruz. 15 yaşın altındaki çocuğu 'kendi rızasıyla evlenmiştir' diyebilir miyiz? Var mı böyle bir şey? Küçük yaşta evlenen çocuklar gelecekle ilgili kendisinin vereceği kararlarda da sıkıntılar oluşur. Bunun yanında küçük yaşta zorla evlendirilen çocuklar da var. Bu çocuklardan kaçı evlenmeden önce cinsel istismara uğradı? Kız çocukları kaç yaşında evlendirildi? Şu anda cezaevinden dışarıya çıkarmak istedikleri kişilerle aralarında yaş farkı ne kadar? Bunları iyi sorgulamak gerekiyor” diye konuştu. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler