Takip Et

SON DAKİKA

CHP’li Bülbül: Vatandaşın değil şirketlerin cebini düşünüyorlar

21 Şubat 2020, Cuma 10:39

     


CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, elektrik faturalarına yapılan zamlar bir yana elektrik şirketlerinin maliyetlerinin de vatandaşa yüklendiğini belirterek konuyu Meclis’e taşıdı.

CHP’li Bülbül, 2018 yılı başında elektrik faturası 100 lira olan vatandaşın, son iki yılda gelen zamların ardından tükettiği aynı miktardaki elektriğe 172 lira ödediğini belirterek konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu.

Bakan Dönmez’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, “Vatandaşlar bu zamlar karşısında faturalarını ödeyemez hale gelmiştir. Üst üste yapılan zamlar nedeniyle artan tepkilere karşılık Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, Mart ayına kadar zam yapılmayacağını açıklamıştır. Oysa yetkililer zaman açıklaması yapmaktansa zamların kaldırılması yönünde harekete geçmelilerdir” dedi.

Önergede, konutlarda kullanılan elektriğe 2018 yılı Ocak ayında 2019 Ekim ayına kadar 7 zam yapıldığını hatırlatan Bülbül, “Elektrik şirketlerinin maliyetleri vatandaşa yüklenmekte, iktidar vatandaşın cebini değil şirket sahiplerinin cebini düşünmektedir. Elektrikte birim maliyet 35-40 kuruş arasındayken, vatandaşın faturasına bu durumun 70 kuruş olarak yansımaktadır” diye konuştu.

Santrallerinden tüketiciye ulaşana kadar maliyetin arttığını söyleyen Bülbül Bakan Dönmez’e şu soruları yöneltti:

“Ortalama elektrik alım maliyeti ne kadardır? Elektrik sağlayan özel şirket sayısı kaçtır? Bu şirketlerin elektrik ücretleri arasında fark var mıdır? Yine bu şirketlerin elektrik iletim ücretleri arasındaki farklar varsa ne kadardır? Bu fark neden kaynaklanmaktadır? EPDK vatandaşın haklarını korumak amacıyla elektrik dağıtım şirketlerine bir standart getirmeyi düşünmekte midir? Kasım 2019-Şubat 2020 tarihleri arasında elektrik faturaları ödenmediği için elektriği kesilen kaç hane kaç işyeri vardır? Elektriği kesilenlerden alınan açma-kapama ücreti toplamda ne kadardır?” (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler