Takip Et

SON DAKİKA

Ahıska Türkleri’ni sürgün yıldönümünde yalnız bırakmadılar

20 Kasım 2016, Pazar 19:44

     


MHP Aydın İl Başkanlığı’nın düzenlediği program çerçevesinde, İncirliova’ya bağlı Sandıklı’da ikamet eden ve 14 Kasım 1944’te ata yurtlarından sürgün edilen Ahıska Türkleri’nin sürgün yıldönümü dualarla yad edildi. Ziyarette Sandıklı'da ikamet eden Ahıskalı vatandaşların talep ve sıkıntılarını dinleyen MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, türlü sorunların çözüme kavuşturulması için ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, Aydın Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Mesut Gümüş ile Sandıklı’da ikamet eden Ahıska Türkleri’nin katıldığı buluşmada, sürgünün yıldönümü anısına şehitler için dua edildi.

“AHISKA TÜRKLERİ’NİN ACILARINI YÜREĞİMİZDE DUYUYORUZ”

1944’de yılında ata yurtlarından sürgün edilen Ahıskalı soydaşların acılarının halen yüreklerde tazeliğini koruduğunu vurgulayan MHP Aydın İl başkanı Burak Pehlivan, “Başkaları düşünmüyor, sorumluluk almıyormuş. Bu bizi ilgilendirmeyecektir. Fedakarlıksa istenen, sonuna kadar biz varız. Cesaretse aranan, el hak biz buradayız. Türk milliyetçileri, 1944 Ahıska Türklüğü’nün acılarını hala yüreklerinde duymaktadır. Kırım’dan Hocalı’ya, Türkmeneli’nden Doğu Türkistan’a, Belene Kampı’ndan, Balkan Dağları’ndan Sibirya bozkırlarına ve Ortadoğu’ya kadar nerede milletimizin bir evladı varsa derdiyle dertlenmek, sevdalarıyla sevinmek bize has, bize yakışan bir asalettir. Çünkü biz tarihe, ecdada, şehitlere karşı sorumluyuz, duyarlıyız, Türklüğün nerede olursa olsun, tekrar felaketlere batmaması için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Ahıska Türkleri’ne yapılan sürgün Türk Milleti’nin milli hafızasında yerini almıştır. Şehit Düşen soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“AHISKALI SOYDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Ahıska Türkleri’nin taleplerini dinleyerek, bir takım sorunlarının çözümü noktasında üzerlerine düşeni yapacaklarının sözünü veren MHP’li Depboylu, “Rusların 71 yıl önce kendilerini öz vatanlarından Orta Asya’ya sürmesi nedeniyle, zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türkleri’nden bir kısmı, 1990'dan sonra Aydın'a da yerleşmeye başlamışlardır. Aydın’da ikamet eden ailelerin karşılaştıkları sorunları Ahıskalı soydaşlarımızdan dinledik. Onların taleplerini ve dileklerini öğrendik. Oturma izinlerinin sağlanması ve çalışma izni verilmesi, sağlık güvencesi konularında haklarının sağlanması için bir an önce çalışmalara başlayacağız. Yine soydaşlarımızın, eğitim öğretim konularında yaşanan sıkıntıların giderilmesi, vatandaşlığa geçen Ahıska Türkleri’nin yurtdışından gelen yakınlarına vatandaşlık verilmesi sürecinin kısaltılması, yurt dışında eğitim görmüş Ahıska Türklerinin diploma denkliklerinin sağlanması, doğum yardımlarından ve diğer sosyal haklardan faydalanması başlıkları altındaki sorunlarla İlgili de kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli çalışmaları yapacağız. Ahıskalı soydaşlarımızın buradaki sorunlarını çözeceğiz. Aynı zamanda aldıkları hizmetin de kalitesini artıracağız" diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler