Takip Et

SON DAKİKA

Baydar: Selçuk, Aydın'a bağlanmalı

20 Haziran 2017, Salı 11:31

     


CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Kuşadası ve Efes turizminin birlikte olduğunu belirterek, Selçuk’un Aydın’a bağlanması gerektiğini söyledi.

 

CHP’li Baydar, tvDEN’de canlı olarak ekrana gelen '‘Yıldıray Yener ile Erkenden’' programına konuk oldu. Aydın turizmiyle ilgili açıklamalarda bulunan Baydar, İzmir’in Selçuk ilçesinin mutlaka Aydın’a bağlanması gerektiğini dile getirdi.

Kuşadası ve Efes turizminin birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini ifade eden Baydar, “Kuşadası Efes turizmini birleştirmemiz lazım. Çünkü birçok problem oluyor orada. Selçuk ve Efes’le birlikte Aydın’ı düşünmemiz gerekiyor. Kuşadası, Efes’in limanıdır. Kuşadası’nı ayrı, Efes’i ayrı düşünemezsiniz. İzmir milletvekilleri belki bana kızacak ama ben böyle düşünüyorum” dedi.

Selçuk’un Aydın’a bağlanması konusunda diaspora oluşturulması gerektiğini kaydeden Baydar, “Bunu öncelikle, Selçuklulara anlatmamız lazım. İkisi birlikte muazzam bir güç olur. Bir de antik kentlerin en önemlileri Aydın’da. Efes dışındakilerin hepsi burada. O yüzden bunların böyle güzelce anlatılması lazım. Doğru anlatırsanız turist buna gelir” ifadelerini kullandı.

Aydın’ın sahil bandına da sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Baydar, “Kazıklı koyundan Pamucak’a kadar olan alanda muazzam bir deniz coğrafyasına sahibiz. Menderes Deltası var, Karina bölgesi var. Dünyanın en kaliteli çipurasının, levreğinin yetiştiği yerdeyiz. Endemik çeşitlilik açısından muazzam bir yer” dedi.

Baydar, sahil şeridinin betonlaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (KIVANÇ UĞUR)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler