Takip Et

SON DAKİKA

Yıldız; “Turizm bölgelerinde mülteci bulunmasına karşıyım”

19 Kasım 2016, Cumartesi 15:29

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, turizm bölgelerinde Suriyeli mültecilerin bulunmasına karşı olduğunu belirterek Türkiye’nin, geçici mültecilerin barınmalarına ilişkin yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye’de turizmin kötüye gittiğini belirten CHP’li Yıldız, açıklamasında, mültecilerin turizm bölgelerinin yerine alternatif daha farklı yerlerde barınmasına gerektiğine dikkat çekerek konuya ilişkin TBMM’de araştırma önergesi vermeyi düşündüğünü kaydetti. Aydın’ın yasa dışı göç güzergahında olması nedeniyle mülteci akınına açık bir noktada olduğunu kaydeden Yıldız, “Mültecilerin ne olduğu, kim olduğu belli değil. Bu konuyla ilgili olarak çözüm geliştirilebilmesi için araştırmada bulunacağız” dedi.

AYDIN, EGE’DE EN ÇOK SURİYELİ MÜLTECİNİN BULUNDUĞU 3. İL

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kamuoyuyla paylaştığı en son verilere göre, Aydın’da kayıtlı ve geçici koruma altında 6 bin 700 Suriyeli mülteci bulunuyor. 2016 yılı itibariyle toplam 120 binden fazla kayıtlı Suriyeli mültecinin bulunduğu Ege Bölgesi’nde Aydın, İzmir ve Muğla’dan sonra en fazla Suriyelinin barındığı il olarak 3. sırada yer alıyor. Yine Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Çeştepe Mahallesi’nde 3 yıl önce kurulan Geri Gönderme Merkezi, talepleri karşılamakta zorlanırken yaklaşık 450 yakın Suriyeli mültecinin barındığı merkezde en son oluşturulan 400 kişilik konteyner kentle, Suriye mülteci sayısının 900’ü aşacağı öngörülüyor. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler