Takip Et

SON DAKİKA

Didim Ticaret Odası’ndan İlter’e ziyaret

19 Mayıs 2017, Cuma 08:43

     


Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ ve Başkan Yardımcısı Mehmet Urgancı, MHP Aydın İl Başkanlığı’na görevine gelen Levent İlter’e ziyarette bulundu.

 

İlter’e hayırlı olsun dileklerini ileten Didim Ticaret Odası yönetimi, ilçeden birisinin bu göreve layık görülmesinin sevindirici olduğunu belirterek tebriklerini iletti. Levent İlter de iyi dilekleri için Ticaret Odası yönetimine teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ziyarette taraflar, Aydın ve Didim’in sorunları ile ülke gündemi ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, oda olarak özellikle üzerinde durdukları Didim Devlet Hastanesi’nin yetersizliğini anlatarak, kışın 75 bin nüfusa hizmet verirken sıkıntılar yaşanan 50 yataklı hastanenin yazın 500 binlere ulaşan nüfusa hizmet vermesinin mümkün olmadığını vurguladı. Birçok branşta da doktor bulunmayan Didim Devlet Hastanesi’ne en az 150 yataklı yeni bir hastane ilave edilmesi gerektiğini belirten Üstündağ, bunun için birçok görüşme yaptıklarını ifade ederek, “Aydın milletvekillerinden destek sözü almıştık. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den de 1 Kasım 2015 seçimlerinden önce Didim’e gerçekleştirdiği ziyarette söz aldık. Henüz gerçekleşmeyen bu taleplerin yeniden dile getirilmesi için her kesimden insanın bir araya geldiği, partiler üstü bir oluşumla Ankara’ya gidip bu talebimizi iletmeliyiz” dedi.

 

“TURİZM YOLU’NUN HAYATA GEÇMESİ GEREK”

Üstündağ, Didim Ticaret Odası’nın bir rapor hazırlayarak ve kamuoyu çalışmaları yaparak gündeme taşıdığı Didim’i Akbük ve Kazıklı üzerinden Bodrum Havalimanı'na bağlayan Turizm Yolu’nun hayata geçirilmesinin, Didim turizmi için önemli olduğunu vurguladı. Bu çalışma ile 90 kilometrelik yolun 60 kilometreye kadar kısalacağını anlatan Üstündağ, şunları söyledi: “7 Haziran 2015 seçimlerinden önce Aydın’a gelen dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bu yolun yatırım programına alındığı müjdesi vermişti ama sonrasında herhangi bir gelişme olmadı. Bu yolun hayata geçmesi için ilçedeki herkesin mücadele vermesi gerekiyor.”

Didim Meslek Yüksekokulu’na yer tahsisi yapılmasının da gündeme geldiği ziyarette, bu konuda da ortak hareket etmenin önemi vurgulandı. Didim Ticaret Odası heyeti, Didim’in sorunlarını dile getirmek için Ankara’ya yaptığı ziyaretlerde MHP milletvekilleri ile görüşmeler yapılması konusunda İlter’den yardım istediklerini bildirdi. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler