Takip Et

SON DAKİKA

"CHP'nin altı ok ilkelerine uymamalarını hazmedemiyoruz"

19 Nisan 2021, Pazartesi 15:33

     


Memleket Hareketi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı Baş Başa programının konuğu oldu. 30 yıldır CHP'de siyaset yapan, daha sonra Memleket Hareketi İl Başkanı olan Yenipazarlı, siyasette husumet ve kinin olmaması gerektiğine dikkat çekti. CHP'nin tepesinde bulunan insanların CHP’nin kültürüne, tüzüğüne, altı ok ilkelerine sahip çıkmamalarını hazmedemediklerini ifade eden Yenipazarlı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'yla ilgili de dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yenipazarlı, "Çerçioğlu tesadüfen CHP'ye girdi, tesadüfen milletvekili oldu. Özlem Hanımın CHP kültürüyle, ideolojisiyle uzaktan yakından ilgisi yok. Eğer Özlem Hanımın işine yaramıyorsanız telefonunuzu bile açmaz" dedi. Yenipazarlı Memleket Hareketi olarak iddialı olduklarını ilk milletvekili seçimlerinde MHP'den İYİ Parti'den, HDP'den daha çok milletvekili çıkaracaklarının altını çizdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

"ÇOK SATILDIM ÇOK İHANET YAŞADIM"

Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Baş Başa programının konuğu Memleket Hareketi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı oldu. Çok küçük yaşlarından itibaren siyaset yaptığını ve inançları için siyasete devam ettiğini ifade eden Yenipazarlı, “Siyasetten hiçbir zaman kişisel bir beklentim olmadı. Sürekli fedakarlık yaparak bugünlere geldim. Siyaset geçmişime bakıldığında hiç kimseyi satmadığımı ve yarı yolda bırakmadığımı herkes görür. Ama çok satıldım, çok ihanet yaşadım. Buna rağmen inançlarımdan dolayı siyaseti bırakmadım. Çünkü siyaset yapmak bu ülkeye olan borcu ödemektir” dedi.

"2022 HAZİRANINDA ERKEN SEÇİM OLABİLİR"

Muharrem İnce’yle 10 yıl önce tanıştığını dile getiren Yenipazarlı, “Muharrem İnce, Memleket Hareketi Aydın İl Başkanlığı teklifinde bulunmak için beni aradı. Ben de onunla çalışmaktan gurur duyacağımı ifade ettim. O günden beri görevimi sürdürüyorum. 2022 Haziranında erken seçim olma ihtimali var. Bu seçime katılmak için Memleket Hareketinin 6 ay öncesinden kurultayını yapmış olması gerekiyor. Biz de o zamana kadar hem il örgütlenmemizi, hem de ilçe örgütlenmemizi tamamlamayı planlıyoruz. Ben tüm ilçeleri gezdim. Birebir görüşmeler neticesinde ilçe başkanlarını görevlendiriyoruz. Şu ana kadar dokuz ilçe başkanımız belli. İlçe başkanı olmak için çok sayıda talep geliyor” diye konuştu.

"CHP'NİN TEPESİNDEKİLER ALTI OK İLKERLERİNE SAHİP ÇIKMADI"

Yenipazarlı, “CHP bizim düşmanımız değil. CHP, Memleket Hareketinin rakibi değil. Benim için CHP’den ayrılıp başka bir partiye geçmek çok zor oldu. CHP’ye 30 yıl emek verdim. 30 yılda Nazilli’nin her köyünü en az 30’ar kez gezdim. Ben CHP’den ihraç edildikten sonra muhtarların çoğu bana ‘Başkanım hakkını helal et’ dedi. Bu lafı duymak bile gurur verici. CHP’nin tabanını oluşturan kişiler ya üyeler asla ve asla bizim düşmanımız değil. Bizim hazmedemediğimiz konu CHP’nin tepesinde bulunan insanların CHP’nin kültürüne, geleneklerine, programına, tüzüğüne, altı ok ilkelerine sahip çıkmamaları. CHP kendi evlatlarını yiyerek büyümeye çalışıyor. Ama bu şekilde gerçek bir büyümenin olmadığını görüyoruz” dedi.

"ÖREROĞLU YOLA ÇIKTIKLARINI YOLDA BULDUKLARIYLA DEĞİŞTİ"

Nazilli siyasetini değerlendiren Yenipazarlı, “Kin ve husumet üzerine siyaset yapılmaz. Genel bir deyim var ; yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınızla değiştirmeyeceksiniz. Nazilli Belediyesinde Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden bir süre önce alınan Mert Öreroğlu, yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirdi. Geçiçi bir makam için değiştirmiş olabilirsiniz. Bu uğurda yol arkadaşlarınızı feda etmiş olabilirsiniz. Ama o makamın kalıcı olmayacağını da bilmeniz gerekir. Toplumsal muhalefet öyle bir hal aldı ki Mert’in görevden alınması için kamuoyu baskısı oluştu, partide insanlar birbirlerini yedi” diye konuştu.

Yenipazarlı, “Siyasette ben kimseyi satmadım. Ama beni defalarca sattılar. En başta Mert Öreroğlu. Mert’le çok özel ailevi ilişkilerim var, dostluklarımız var. Ali Deveci’nin de aynı şekilde. Biz kimsenin siyasi mevki sahibi olmasına engel değiliz. Mert bize gelip ‘Abi bana böyle bir teklif var, ben de bu görevi yapmak istiyorum’ deseydi biz de ‘Yolun açık olsun’ derdik ve elimizden geleni yapardık. Ben bunu sezdim ve Mert’e sorum. İnkar etti. Sonra da belediye başkan yardımcılığı görevine geldi” dedi.

"SERKAN SEVİM'LE MERT ÖREROĞLU YARIŞIR"

Serkan Sevim’in başkanlık ettiği CHP Nazilli İlçe Örgütünün yönetiminin düşmesinin ardından göreve CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Serdar Alptekin’in getirilmesi hakkında konuşan Yenipazarlı, “Mecazi anlamda Nazilli’de kan gövdeyi götürecek. Nazilli’de bir yarış yaşanacak. Çünkü 30 gün içerisinde kongre yapmak zorundalar. Kongrede Serkan Sevim’le Mert Öreroğlu yarışır” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın da kendisini satanlar arasında olduğunu dile getiren Yenipazarlı, “Bülent Tezcan ön seçime girdi. O dönemde bana ‘Nazilli’den 200, Bozdoğan’dan da 24 oy alıver bana yeter ‘ dedi. Ön seçimde Bülent Beye Nazilli’den 620 oy çıktı. Bozdoğan’dan da 120 oy çıktı. Ben Bülent Tezcan’la belediye başkan adaylığım hakkında konuşurken Tezcan bana ‘ Abi senin buralarda gezmene gerek yok, sen çalışmanı yap. Sen Nazilli Belediye Başkan Adayısın’ dedi. Ondan sonra da telefonları açmadı” diye konuştu.

"ÖZLEM HANIM TESADÜFEN CHP'NİN İÇİNE GİRDİ"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yenipazarlı, “Ben Çerçioğlu’yla milletvekili adaylığı başvurusu yaptıktan sonra tanıştım. Özlem Hanım tesadüfen milletvekili oldu. Tesadüfen CHP’nin içine girdi. O dönemde Özlem Hanımın CHP’nin ideolojisi, birikimi, tecrübesiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığını da biliyorum. Özlem Hanım edilgen bir insan. Özlem Hanım CHP’nin kültürüne sahip değil” dedi.

"DEĞİRMENİNE SU TAŞIMIYORSANIZ TELEFONLARINIZI BİLE AÇMAZ"

Çerçioğlu’nun telefonlarına yanıt vermediğini dile getiren Yenipazarlı, “Ben hiçbir zaman Çerçioğlu’na hakaret etmedim. Benim Çerçioğlu’na küfür ettiğim dedikoduları çıkarıldı. Küfür acizliktir. Ben siyasette hiçbir zaman aciz kalmadım. Her zaman söyleyecek sözüm oldu. Özlem Hanımın taktiği şudur; beğenmediği istemediği biri varsa ‘Bana küfür etti’ der, geçer. Özlem Hanım 2014 yılında bana ‘Benim başkan adayım sensin’ dedi. Ona göre çalışmalarımı sürdürdüm. Ama seçim yaklaştıkça Özlem Hanım telefonlarıma bile yanıt vermedi. Eğer Özlem Hanımın işine çok yaramıyorsanız, onun değirmenine su taşımıyorsanız asla sizin telefonunuzu açmaz. İhtiyacı varsa telefonunu açar, hatta o arar, işini gördürür. Ben Özlem Hanıma kırgın değilim. O kendi siyaset anlayışıyla hareket ediyor, yolu açık olsun” diye konuştu.

Memleket Hareketi Aydın İl Örgütü olarak iddialı olduklarına dikkat çeken Yenipazarlı, “Ege Bölgesinde İzmir ve Aydın İl Örgütleri olarak en başarılı örgüt olacağımıza inanıyorum. İlk milletvekili seçimlerinde MHP’den, İYİ Parti’den, HDP’den daha fazla milletvekilimiz olacağına inanıyorum. İlk genel seçimde yüzde 17 CHP, yüzde 15 Memleket Hareketi” dedi.

"YÜZDE 14'LE BAŞLIYORUZ"

45 yıldır siyasette olduğunu ifade eden Yenipazarlı, “Gelecek Partisi de, Deva’da örgütleniyor. Ama hiçbirinin benim kadar yol aldığını, benim kadar örgütlenmeyi tamamladığını düşünmüyorum. Deva Partisi yüzde 2, Gelecek Partisi yüzde 3, Saadet Partisi yüzde 2. Biz başlarken yüzde 14’le başlıyoruz. Siyasetin kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Memleket Hareketinde kadınların ve gençlerin yoğun bir şekilde yer almasını sağlamalıyız. Biz cinsiyet eşitliği üzerine kurulu bir yapılanma gerçekleştireceğiz. ‘Siyasette ben varım’ diyen tüm kadınlara örgütün her kademesi açıktır. Gençlerimiz için de geçerli. Biz Z kuşağının büyük desteğini alacağımızı düşünüyoruz. Bizim en büyük hedefimiz tarafsız kalan, kime oy vereceğini bilmeyen yüzde 30’luk kesim. Bizim o insanları sandığa getirmemiz lazım” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler