Takip Et

SON DAKİKA

CHP İncirliova Köy Enstitüleri'ni unutmadı

19 Nisan 2018, Perşembe 11:10

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İncirliova İlçe Başkanlığı, kuruluşunun 78. Yılında Köy Enstitüleri'ni unutmadı. CHP İncirliova Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dedeli CHP İncirliova İlçe binasında Köy Enstitülerinin 78. Kuruluş Yıl dönümünü dolayısıyla toplantı düzenledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atatürk’ün ‘Köylü Milletin efendisidir’ diyerek Köy Enstitülerini kurduğunu ve cehalete karşı savaş açtığını ifade eden Dedeli, “Köy Enstitülerini kısa soluklu da olsa çağdaş ve demokratik eğitim programıyla öncü olarak bir dönem damgasını vurmuştur. Her insanı dil, din, ırk ve cinsiyet ayırmaksızın bir değer kabul eden, eşit eğitim hakkını savunan Köy Enstitüleri sisteminin temel rehberi ise mutlak olarak bilim olmuştur. Merak eden araştıran bireyler yetiştirmek ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine hatta daha üstüne çıkarmak hedeflenmiştir” dedi.

 

“KÖY ENSTİTÜLERİ YOL GÖSTERİCİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Köy Enstitüleri’nin genel kültür, ziraat ve teknik olarak 3 kategoriden oluştuğunu kaydeden Başkan Ayşe Dedeli, “Çok acıdır ki bundan 78 yıl önce Köy Enstitüleri yoluyla eğitim alanında ve dolayısıyla millet olarak ilerleyebilmek adına atılan ileri görüşlü adımlar bugün görülememektedir. Fakat demokrasi, eşitlik ilkesiyle her bireye aynı eğitimi verebilmeyi hedefleyen bu enstitüler, bugün de Cumhuriyet Halk Partisi için yol gösterici olmaya devam edecektir” diye konuştu. (HAKAN AKIN)







 
Son Eklenen Haberler