Takip Et

SON DAKİKA

Su zammı yargıya taşınıyor

18 Kasım 2016, Cuma 11:42

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve yönetim kurulu üyeleri, Efeler 1. Sanayi Sitesi’nde sanayi esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında sanayi esnafının dert ve sıkıntılarını dinleyen AK Parti Aydın İl Başkanı Özmen, ASKİ’nin 1 Ocak 2017 itibariyle faturalara yansıtacağı su zammını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler İlçe Başkanı Aytaç Aslan, AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız ve sanayi esnafının hazır bulunduğu kahvaltıda, sorunlarını AK Parti İl Başkanı Özmen’e aktaran 1. Sanayi Sitesi esnafı, ASKİ’nin 1 Ocak 2017’de faturalara yansıtacağı su zammından şikayetçi oldu.

“ZAM ENFLASYON ORANININ ÇOK ÜSTÜNDE”

AK Parti’li Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle grup kararı doğrultusunda önerge verdiklerini ve 2017 yılında suya zam yapılmasına başından bu yana karşı olduklarını söyleyen Özmen, “Suya rekor bir zam getirildi. Herhalde Aydın bu zamla Türkiye’de zam rekoru konusunda birinci olmuştur, diye tahmin ediyorum. Bu zam oranı, ilçelerde yüzde 25 ile yüzde 48 arasında değişiyor. Aydın BŞB Meclisi'nin AK Partili üyelerimizle bu sene suya zam yapılmaması yönünde görüş birliğine vardık. Çünkü Aydınlı vatandaşlarımızdan su fiyatlarının yüksekliği konusunda ciddi şikayet alıyoruz. Yine suyun maliyetini artıracak ya da zamma sebep olacak herhangi bir durum yok. Bizim önergemiz bu yöndeydi ve bunu meclise sunduk. Tabi ki biz, 'Hiç zam yapılmasın' derken yüzde 25 ile yüzde 48 arasında zam yapılması, herkeste olduğu gibi bizde de şaşkınlık yarattı. Bu oranlar üzerinden, zam enflasyon oranının çok üstünde. Neredeyse yarıya yakın su zammı getirildi. Bundan sonra Aydın’da su kullanan insanların biraz daha dikkatli olması lazım. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’na çağrımız, bu zammı tekrar gözden geçirmesidir. Bu, fahiş bir rakam ve bunun makul bir gerekçesi yok” dedi.

“AYDIN HALKINA BU KADAR ZULÜM YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Efeler, Nazilli ve Söke’deki evlerde ton başına KDV hariç, kullanılan suyun 2.20 liradan 3.30 liraya yükseltildiğini söyleyen Özmen, “Ticarethanelerde, mesela sanayi esnafımızın kullandığı su daha da pahalı. Evlerde herhangi bir kademe yok iken ticarethanelerde 0 ile 10 ton arasından sonra daha da yükseliyor fiyatlar. Bu bakımdan Aydın’da hem üreticilerimizin hem de insanımızın en temel ihtiyaç olan suya ulaşım bakımdan bundan sonra sıkıntı yaşayacağı aşikar. Şu gerçeği de gözardı etmemek lazım. Aydın BŞB, ildeki bütün su altyapısını hazır buldu. İkizdere Barajı ile beraber Aydın’ın su sorunu daha önceden çözülmüştü. Yine Aydın’ın içerisindeki su dağıtım işini DSİ gerçekleştiriyor. Burada maliyeti artıracak ne var? Bu açıklanmadan, kamuoyu tatmin edilmeden sadece bürokratların sözüyle Aydın halkına bu kadar zulüm yapılmasına biz karşıyız. Biz bunu yargıya taşımak için dün hukukçu arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara başladık. Biz, suya en temel ihtiyaç maddesi olarak bakıyoruz. Netice olarak sudan kar elde edilmemelidir. Maliyet hesaplanarak insanlara bu fiyat yansıtılmalı. ASKİ’nin suyu temini noktasında göze batan bir yatırımı olmadığını da görüyoruz” diye konuştu.

“PLANLAMAYLA OLMUYOR İCRAAT DA GEREKİYOR"

Aydın BŞB’nin 920 milyon TL olarak kabul edilen 2017 yılı mali bütçesi hakkında da görüş belirten Özmen, “Bütçe rakamlarından ziyade gerçekleşme oranları bizim için önemli. Geçen yıllarda da çok güzel bütçeler hazırlandı ancak önemli gösterge ve kalemlerde yatırım gerçekleşme oranları yüzde 30 ve yüzde 40’larda kalmıştı. Planlamayla olmuyor icraat da gerekiyor. AK Parti olarak Aydın BŞB’nin bu yöndeki icraatlarının Aydınlı hemşerilerimiz adına bugüne kadar takipçisiydik, bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın şikayetlerini dile getirmekten geri durmayacağız” cümleleriyle açıklamasını noktaladı. (MURAT TAN)

Aydın’da suya zam yapıldı

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler