Takip Et

SON DAKİKA

Başkan İnci: Parlamenter sisteme dönüş yapacağız

18 Mayıs 2017, Perşembe 16:00

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, referandum sonrası partinin ilçe örgütlerine yaptığı teşekkür ziyaretlerini Çine’de sonlandırdı. Başkan İnci, “Parlamenter sisteme dönüş yapacağız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, referandum sonrasında başlattıkları teşekkür ziyaretleri kapsamında CHP Çine İlçe Örgütü'ne konuk oldu. CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, referandumda Çine’de 'Hayır' diyen tüm vatandaşlar adına, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin’e teşekkür plaketi takdim etti.

 

"BU KARAR HUKUKA AYKIRI"

CHP Çine İlçe Örgütü binasında partililerle bir araya gelen CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, şunları söyledi: ''16 Nisan’da gerçekleştirilen referanduma anayasa değişikliği denildi ama bu bir anayasa değişikliği değil. Anayasalar toplumun mutabakat metinleridir. Her kesimi kucaklayan temel metinlerdir. Son yapılan değişiklik, bu topraklar üzerinde yaşayan milleti ikiye bölen bir metin olmuştur ve yüzde 50’nin üzerinde 'Hayır' çıkmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu, 'Hayır' oylarını gasp etmiştir. Mühürsüz oy pusulaları geçerli sayılmıştır. Bu karar hukuka aykırıdır.

 

SEÇİM BARAJINI DÜŞÜRECEĞİZ

Partimiz süreçleri devam ettirmektedir. Bu süre zarfında 'Hayır' bileşenlerini nasıl yanımızda tutarız, arayışı içerisinde olmalıyız. Farklı ideolojik kişilerle yan yana gelebildiğimizi gördük. Bu iletişimi devam ettireceğiz. Her kesimi kucaklayacağız. Hayır oyları, sadece bizim kendi oyumuz değil. MHP tabanı, Vatan Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti, HDP var. Cumhurbaşkanı adayımız herkesin kabul edebileceği bir isim olacak. Sistemi değiştireceğiz. Parlamenter sisteme dönüş yapacağız. Kuvvetli bir meclis yapacağız. Şu an Olağanüstü Kurultay'ın gereksiz olduğunu düşünüyoruz. İnanıyorum, hep birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet ve niteliklerine sahip çıkacağız. Siyasal Partiler Yasası'nı değiştireceğiz. Seçim barajını düşüreceğiz.'' (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler