Takip Et

SON DAKİKA

Ünlü: Başkan Atabay ‘Yeşil Vadi’ projesiyle ilgili detayları kamuoyuyla paylaşsın

17 Kasım 2016, Perşembe 18:07

     


AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın eski Vinsa şantiyesi olarak belirtilen mera alanının orman arazisine dönüştürüldüğüne ve konunun protokol aşamasında olduğuna ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ünlü, AK Parti Didim İlçe Teşkilatı olarak Didim'e büyük bir orman alanı kazandırılması için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüşmeler yaptıklarını, 1020 parselle ilgili de 30 Nisan 2014 tarihinde Didim Belediyesi Meclis Başkanlığı’na söz konusu alanın ‘Kentsel Yeşil Alan’ olarak halkın kullanımına açılması için teklifte bulunduklarını, Didim Belediyesi'nin ise arazinin kamu lehine terkleri gerekçe gösterilerek, uygun görülmediğinin kendilerine bildirildiği hatırlattı.

AK Parti Didim İlçe Başkanlığı olarak İl Kadın Kolları Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Seda Sarıbaş’ın da ısrarlı takibi ile Didim’e büyük bir orman alanı kazandırılması için Aydın Valiliği’nde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüştüklerini belirten AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Bakan Eroğlu ile yapılan görüşme sonrası yasal işlemlerin hızlı bir şekilde Orman İl Müdürlüğü tarafından başlatıldığını söyledi. Orman Bölge Müdürlüğü ile Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler neticesinde TOKİ kavşağından başlayarak Didim girişine kadar gelen yolun iki tarafında 15’er metrelik karayoluna terk edilmiş arazilerin Orman İl Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılacak alan olarak projelendirildiğini ifade eden Ünlü, “Toprak çalışmaları için ilana çıkılmış, 1,5 ay içerisinde ağaç dikimine başlanacaktır. İki şerit arasında kalan refüj ise Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yeşillendirilecektir. Bu sayede Didim’in girişi güzelleşecektir” dedi.

“BEREKET ORMANI PROJESİNİN TAKİPÇİSİYİZ”

Asıl takibini yaptıkları konunun Didim’e yakışan ‘Bereket Ormanı’ projesi olduğunu vurgulayan Cenk Ünlü, şöyle konuştu: “Bunun için Didim’in girişindeki Didim-Akbük yolunda askeri alan içerisinde kalan ve yine mera alanı kapsamında bulunan alan için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı arasında çalışmalar başlatılmış, bizzat Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından takibi yapılmaktadır. Bizler Didim’in geleceği açısından böyle bir ormana kavuşacak olmamızdan dolayı mutluyuz. Emeği geçen arkadaşlara ve devlet büyüklerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

“PLAN TEKLİFLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Didim Belediyesi’nin de yeşil projelere sahip çıkmasının güzel bir yaklaşım olduğunu kaydeden Ünlü, Didim Belediyesi personelinin Belediye Başkanı Atabay’ı yanlış yönlendirmeyip, gerçekten yeşil projeler üretmek için gayret sarf etmelerini umduklarını söyledi. Başkan Atabay’ın Akbük yolundaki ‘Yeşil Vadi’ projesiyle ilgili detayları kamuoyuyla paylaşmasını beklediklerini kaydeden Ünlü, şunları söyledi: “Çünkü bu ‘Yeşil Vadi’ projesi, bizleri son derece heyecanlandırmıştır. Umuyoruz ki söz konusu proje, Karayolları ve Orman İl Müdürlüğü’nün yaptığı projeler değildir. Sayın Başkan’ın basın açıklamasında belirttiği araziler, Milli Savunma ve Tarım Bakanlığı’na tahsisli araziler olup, Didim Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır. Büyükşehir ve Didim Belediyesi yetkililerinin Didim’in Turizm Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na tahsisli olan arazileriyle ilgili plan teklifinde bulunarak, alan içerisinde ‘Kentsel Yeşil Alan’ teklifinde bulunmalarını bekliyoruz. Buradan söz veriyoruz ki İktidar Partisi’nin Didim teşkilatı olarak, söz konusu plan tekliflerinin Ankara’da takipçisi olacağız.

“1020 PARSEL AÇIKLAMALARI, SİYASİ GÖSTERİDİR”

Son günlerde Didim Belediyesi tarafından ortaya atılan 1020 parselin imar durumuna ilişkin de açıklamada bulunan Ünlü, sivil toplum örgütleri tarafından 1020 parsel ile ilgili bir imza kampanyası başlatıldığını söyledi. Söz konusu imza kampanyasına “Kamu yararı göz ardı edilerek, özelleştirme idaresine devredilmiştir” ifadesi sebebiyle imza atmadıklarını söyleyen Ünlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da kamu yararı için çalışan önemli bir devlet kurumudur. Kamunun ihtiyacı olan kaynakları yaratmakta ve yönetmektedir. AK Parti Didim İlçe Teşkilatı, 1020 parselin imar durumunun aynı kalması ve yeşil alan olarak belirlenen alanlarının bir an önce hayata geçirilmesi için elinden geleni yapmıştır. Bu alanla ilgili 30 Nisan 2014 tarihinde Didim Belediyesi Meclisi Başkanlığı’na söz konusu alanın amacı doğrultusunda ‘Kentsel Yeşil Alan’ olarak halkın kullanımına açılması için teklifte bulunulmuştur. Ancak Didim Belediyesi’nin yöneticileri tarafından arazinin kamu lehine terkleri gerekçe gösterilerek, bu talep uygun görülmemiştir. Bugün 1020 parselle ilgili yapılan açıklamalar siyasi gösteriden başka bir şey değildir.”

AK Parti Didim İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya, İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Didim Belediye Meclisi üyesi Seda Sarıbaş, Didim Belediye Meclisi üyeleri Maşallah Subaşı ve Cemal Engil ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler