Takip Et

SON DAKİKA

Çerçioğlu, AFAD’ı adres gösterdi

17 Kasım 2016, Perşembe 08:00

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası'nda çevre yolu üzeri sanayi sitesi karşısındaki bir alışveriş merkezi inşaatı sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu oluşan mağduriyetle ilgili olarak, yetkinin Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) olduğunu söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İki yıl önce meydana gelen toprak kaymasından kaynaklı Mücella Emgin, Özgün Evler ve Dergah Sitesi sakinlerinin yaşadığı Kuşadası Hacı Feyzullah Mahallesi'nde, defalarca incelemelerde bulunulduğunu belirten Başkan Çerçioğlu, “Biz, Aydın BŞB olarak ODTÜ’den akademik destek alarak, toprak kaymasının yaşandığı alanla ilgili kalıcı çözüm için lojistik anlamda bir yol haritasının oluşmasına katkı sağladık. Ancak bu alanla ilgili çözümü sağlayacak olan merci AFAD’dır” diye konuştu.

“BİR AN ÖNCE AFET ALANI İLAN EDİLMELİDİR”

Aydın BŞB’nin gerek bütçesi gerekse yetkisi dahilinde toprak kaymasının bulunduğu alanda müdahalesinin mümkün olmadığının altını çizen Başkan Çerçioğlu, “Böyle bir yetkimiz yok. Burası Bakanlar Kurulu kararı ile bir an önce afet alanı ilan edilmelidir. Kuşadası’ndaki toprak kaymasının yaşandığı bu alandaki mağduriyetin çözümüyle alakalı doğrudan muhatap olacak olan AFAD’dır” dedi.

“AFAD, TOKİ KOORDİNASYONUYLA DEVREYE GİRMELİDİR”

ODTÜ’den gelen akademisyenlerin incelemeleri sonucunda toprak kaymasının bulunduğu noktanın önünde Kuşadası Belediyesince doldurma işlemi gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Yine bunun ardından alandaki zemin hareketinin devamıyla ilgili olarak gerek biz, gerekse Kuşadası Belediyesi de çalıştı. Müspet çözüme dönük olarak AFAD’ın devreye girmesiyle Başbakanlık gerektiğinde TOKİ’yi de devreye sokabilir. Bu iş Aydın BŞB’yi yasal yetki çerçevesinde aşmaktadır. İktidarın bölge milletvekilleri devreye girerek konunun çözümü için AFAD’ı TOKİ koordinasyonuyla kalıcı çözüm için harekete geçmesini sağlaması gerekiyor. AFAD’ın yetki ve görev tanımı kanunda apaçık ortada. AFAD, afet alanlarında yalnızca can kurtarma, yaralı taşıma faaliyetleri için değil Kuşadası’ndaki gibi toprak kayması yaşanan alanlarda kalıcı çözüm sağlanılabilmesi için kurulmuştur. Ülkemizde birçok ildeki benzer sorunlara karşı AFAD’ın yaptırım ve müdahaleleri ortada, biz bugüne kadar üzerimize düşeni yaptık bundan sonra da üzerimize düşen ne olursa yapmaya hazırız” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler