Takip Et

SON DAKİKA

Bakanlık, JES kaynaklı zararları mercek altına aldı

17 Kasım 2016, Perşembe 06:30

     


AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla Aydın’da jeotermal enerji santrallerinin (JES), bitkisel üretime zararı olup olmadığına ilişkin araştırma heyeti görevlendirildiğini belirtti. JES’lerin yol açtığı çevresel ya da tarımsal zararlarla ilgili somut veriler ortaya konulması gerektiğini belirten AK Parti’li Öz, sorunun hükümet nezdinde tüm yönleriyle mercek altına alındığının da altını çizdi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Geçtiğimiz gün AK Parti’nin Aydın’da jeotermallerden kaynaklı çevre sorunlarına eğilmediğine ilişkin açıklamada bulunan MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu’yu ve zaman zaman jeotermal santralleriyle alakalı eleştirilerde bulunan siyasileri, somut veriler ortaya koymaya davet eden AK Parti’li Öz, “AK Parti olarak Aydın’ın her sorunuyla ilgiliyiz. Jeotermalden kaynaklı olarak eğer çevreye ya da bitkisel üretime doğrudan bir zarar söz konusuysa Aydın’ın menfaatleri doğrultusunda bunun da takipçisiyiz” dedi.

“ARAŞTIRMA HEYETİ AYDIN’DA ÇALIŞMALARA BAŞLADI”

Geçtiğimiz ay Aydın’da bulunan ziraat odaları başkanlarıyla birlikte AK Parti Aydın Milletvekilleri olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldiklerini ve Aydın’daki türlü sorunları bizzat Bakan Çelik’e ilettiklerini söyleyen Öz, “Bakanımız, jeotermal santrallerinin bitkisel üretime zararı olup olmadığına ilişkin araştırma heyetinin görevlendirilmesi talimatını verdi. Şu anda Aydın’da bu yönde çalışmalar başlatılmış durumdadır. Heyet gerekli tetkiklerin ardından sonucu bakanlığa rapor edecek. Bundan haberdar olarak rol kapılmaya çalışılmasın. Öncelikle biz, zaman zaman bu konuyu gündeme getiren Aydın’daki siyasilerin somut veriler ortaya koymasını istiyoruz. Biz AK Parti’de memleketin selameti, milletin dirliği ve birliği için pozitif odaklı siyaset üretenler olarak, dünden bugüne Aydın’ın hiçbir sorununa kayıtsız kalmadık, kalmayacağız” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler