Takip Et

SON DAKİKA

“Kumpasları ifşa oldu”

17 Mayıs 2019, Cuma 12:58

     


CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın’da görülen ve ülke gündemine oturan dava konusunu TBMM Genel Kurulu’na taşıyan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in iddialarına cevap verdi. Tezcan, “Bu iktidar kumpasçılığa alıştı. Kumpasları ifşa oldu” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sanığı Erkan Karaarslan’ın ifadeleri gündemdeki sıcaklığını korurken, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim TBMM Genel Kurulu’nda Aydın'daki davayla ilgili olarak bir takım dosyalar sundu. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da bu iddialara Ayşegül Koç’un sunduğu tvDEN Ana Haber Bülteni’nde cevap verdi.

“KAZANAMADIKLARI BELEDİYEYİ

GASP ETME PEŞİNDELER”

Dün FETÖ ile el ele verenler, bugün iktidar eliyle yeni kumpasları organize ediyorlar diyen CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, şöyle konuştu; “İbretlik bir iktidar kumpasıyla karşı karşıyayız. Bu iktidar kumpasçılığa alıştı. Dün FETÖ ile el ele verenler kumpasları organize ediyorlardı. Şimdi aynı yöntemleri iktidar eliyle devam ettiriyorlar. Kumpastan sonuç alma peşindeler. İçişleri Bakanlığı göreve çağırmış. Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, daha yeni 31 Mart Seçimlerinde Aydın halkının verdiği oylara ve iradesine çok açık bir şekilde saygısızlık yapmışlardır. Kazanamadıkları belediyeyi gasp etme alışkanlıkları var bunlarda. İstanbul seçimlerinde de bunu yaptılar. Aydın’da da 10 yıldan bu yana alamadıkları önce Aydın Belediyesi sonrasında da Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni şimdi İçişleri Bakanı eliyle ‘Hangi kumpaslarla nasıl alabiliriz’ diyerek planlamasının hazırlığı içindeler. Müfettişler, Danıştay ve savcılar tarafından takipsizlik kararı verilmiş, aklanmış dosyalardan uyduruk davalar üretmişler, sandıkta alamadıkları seçimleri o uyduruk davalar üzerinden ‘Aydın Belediyesi’ni nasıl alırız’ diye hesap yapıyorlar ama bu hesap tutmayacak. Bu kumpas sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne değil, Türkiye'nin gündemine taşınmıştır.

“İKTİDAR ELİYLE KUMPAS YAPIYORLAR”

Öyle bir kumpas var ki merak ediyoruz Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim bu konuyu Meclis’e taşırken dün itibariyle medyaya düşen duruşma tutanağındaki kumpasın belgesine söyleyebilecek bir şeyleri var mı acaba? 31 Mart Yerel Seçimlerinden 15 gün önce mahkeme önünde Erkan Karaarslan ifadesinde anlatıyor. Avukat görüşmesi var diyerek organizasyon yapıyorlar. Serhan Seyhan isimli şahıs görüşmeye gidiyor hiçbir sıfatı yok. Cezaevinde nasıl izin alarak görüşmeye gidiyor? Ayrıca Karaarslan’ı psikoloğa götürüyorlar. Karaarslan’a söylenen şey şu: Ekrem İmamoğlu ve Çerçioğlu aleyhinde ifade ver, bunların FETÖ’cü olduğunu söyle, seni bütün dosyalarından tahliye ettirelim diyorlar. Bununla da iş bitmiyor, devreye ailesiyle görüşmek için bakanlar giriyor. Bunlar hakkında ifade ver seni salarız diyorlar. Şu kumpasın büyüklüğüne bakın.

“REZİLLİKLER MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNE ÇIKTI”

Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in bu konuyu Meclis’e taşımasının iki sebebi var. İlki bu kumpas ellerinde patladı, telaş içindeler. Bütün Türkiye öğrendi bunu nasıl kapatabiliriz diye düşünüyorlar. Diğer sebebi de iktidar gücü olmadan böyle bir şeyin yapılabilmesi mümkün değildir. Bu kumpastan beklenen şey şuymuş. Uyduruk davalar açtılar, uyduruk davaları beceremediler. İftiralar tutmadı, aklandılar yeniden dava açtılar. Oradan da bir şey çıkmayacak bunu görüyorlar. Sandıktan da alamadılar. Şimdi bunu İçişleri Bakanlığı eliyle ‘Sandıkta kaybettiğimiz belediyeyi Aydın’da masada nasıl gasp ederiz’in peşindeler. Bütün oyunlar, rezillikler milletin gözü önüne çıktı. Aydın halkının gözünde ibret verilecek bir tabloyla karşı karşıyayız. Bunlar bizim belediye başkanlarımızı bırakın karalamayı daha çok büyütür.”

“BAŞKAN YARDIMCISI OLDU DİYE

GÜNAHLARININ KEFALETİ Mİ OLACAK?”

CHP’li Tezcan’a Serhan Seyhan’ın CHP Aydın İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunması ve Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı olması da soruldu. Tezcan soruya, “Oraya seçildi diye bugün bütün günahlarının kefaleti mi olacak? Demek ki uzaklaştığına göre bulunması gereken yerlerde bulunmaması gerekiyormuş. Oradan bir şeyler tutturmaya kalkacaklarsa, ne milletvekillerinin geçmişini anlatabilirler ne de parti yöneticilerinin geçmişini anlatabilirler, ne de geçmişte kurdukları ortaklıkların ilişkilerin nereye dayandığını izah edebilirler.” yanıtını verdi. (GÖKHAN DÜZYOL)

Erim’e Bülbül’den yanıt

Milletvekili Erim, Çerçioğlu ve Karaaslan'ı Meclis’e taşıdı

İmamoğlu da Karaarslan hakkında konuştu

Vali’nin ziyaretleri tesadüf mü?

Çerçioğlu hakkında yakalama kararı verildi

“Bildiklerimi konuşursam CHP diye bir parti kalmaz”

Kılıçdaroğlu: O bakanı biliyorum


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler