Takip Et

SON DAKİKA

Savaş'tan Gümüşhane'de ekonomi dersi

17 Nisan 2018, Salı 16:16

     


AK Parti'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 18. dönemini düzenlediği 'Siyaset Akademisi' programında dersler devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın görevlendirmesi ile Gümüşhane'ye giden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş akademide ekonomi dersi verdi. Savaş, AK Parti hukümetinin dönemi ile öneceki hükumetlerin karşılaştırmasını yaptı ve gençlere " girişimci olun" çağrısında bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığının düzenlediği ' Siyaset Akademisi' programına katılan Mustafa Savaş, Türkiye'nin ekonomik tablosunu anlattı. Geçmiş hukumetler döneminde yaşanan sıkıntıları ve istikrarsızlıkları öne çıkaran Savaş, AK Parti hükumetinin istikrarlı ve ekonomik anlamda da sürekli büyüyen bir tablo yarattığını vurguladı. Savaş, "Türkiye'nin ekonomik durumunu öncesi ve şimdiki halini anlattık. Gençlerin katılımı çok iyiydi. Bol bol geçmiş hukumetler döneminde yaşanan istikrarsızlıları ve başarısızlıkları anlattık. Gençliğin hafızasını diri tutmak gerekiyor. İyi anlatmak lazım ki bugün ki başarının farkına varabilsinler" dedi.

 

Türkiye'nin yaşadığı ekonomik krizlerden dolayı sancılı süreçler geçirdiğine dikkat çeken Savaş, ülke olarak daha istikrarlı bir tablo çizildiğini söyledi. Gençlerin daha yatırımcı ve gişimci olmasını da sözlerine ekledi. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine de değinen Savaş, "Ülke olarak büyüyoruz. 2019 çok önemli. Önümüzdeki seçimler Cumhurbaşkanlığı sistemi için bzlere ışık tutacak. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için daha fazla çalışmak ve yatırım yapmamız gerekiyor. Ülkemzin yaş ortalaması 32. Genç bir nufusumuz var. Yatırıma yön vermeleri gerekiyor. Daha girişimci olmalılar. Biz Türkiye'ye çok güveniyoruz bildiğiniz ve tanıdığınız herkese söyleyin yatırım yapsınlar dedik. Yatırımlarımız arttığı zaman kazanırız" diye konuştu.

 

SAVAŞ'I DUYGULANDIRAN TESADÜF

Savaş, Siyaset Akademisi derslerinin ardından Gümüşhane esnaf ını ziyaret ederek sohbet etti. Ziyaretlerde Çineli Caner Baysal ile karşılaştıklarını ve tesadüften mutlu olduklarını söyledi. Savaş, " Gümüşhane sokakarında gezmek keyi vericiydi. Sokakta gezerken Çineli dostumuzu görünce hem mutlu olduk hem de duygulandık. Oturduk çay kahve içtik. Sohbet ettik. Sonrasında ziyaretlerimize devam ettik" dedi.

 

Turistik mekanlar arasında Türkiye'de adından söz ettiren cam terası da ziyaret eden Musatafa Savaş, misavirperverlğinden kaynaklı Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu'na teşekkür etti. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler