Takip Et

SON DAKİKA

Baydar, Bakan Yılmaz’a sordu: Merve Öğretmen’in intiharından kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?

17 Nisan 2018, Salı 11:48

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, atanamadığı için hap içerek intihar eden Aydınlı genç öğretmen Merve Çavdar’ın ölümüyle ilgili, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Bakan Yılmaz’a “Merve Öğretmen’in intiharından kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?” diye soran Baydar, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Aydın İncirliova İlçesi Erbeyli Köyü’nde, Sosyal Bilimler Öğretmenliğinden mezun olan Merve Çavdar, atanamadığı için depresyon haplarını içerek intihar etmiştir. Bu acı haberle birlikte iktidarınız boyunca atanamadığı için 43 öğretmenimiz hayatına son vermiştir. 2002 yılında 70 bin olan atanamayan öğretmen sayısı yanlış eğitim politikalarınız sonucu bugün 455 bine ulaşmıştır.

Bu çerçevede:

1- 25 yaşındaki kızımız Merve Çavdar’ın atanamadığı için bunalıma girip depresyon hapları içerek intihar etmesinden dolayı kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?

2- Merve Çavdar kızımızla birlikte öğretmen olarak atanamadığı için hayatına son veren 43 öğretmenimizin sorumluları kim ya da kimlerdir?

3- Atama bekleyen öğretmenlerimizin atamalarının yapılması için daha kaç öğretmenimizin intihar etmesi gerekiyor?

4- 109 bin öğretmen açığımız varken neden 25 bin öğretmen ataması yapıyorsunuz? Neden ücretli öğretmen çalıştırıyorsunuz?” (AYHAN YILDIZ)

Aydın'da atanamayan genç öğretmen intihar etti







 
Son Eklenen Haberler