Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydın'da kıyasıya bir seçim olacak

17 Şubat 2024, Cumartesi 14:23
Son güncelleme: 17 Şubat 2024, Cumartesi 14:26

     


31 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kaldı. Aydın’da 10 Büyükşehir Belediye Başkan adayları açıklanırken Aydınlılara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını tanıyıp tanımadıklarını sorduk. Vatandaşlar Özlem Çerçioğlu ile Mustafa Savaş arasında kıyasıya bir mücadele olacağını vurgularken bazı vatandaşlar ‘değişim’, bazı vatandaşlar ise ‘devam’ ifadelerini kullandı.

Aydın’da Adnan Menderes Bulvarı, Atatürk Kent Meydanı, Sevgi Yolu ve Yağcılariçi’nde vatandaşlara açıklanan 10 Büyükşehir Belediye başkan adaylarını sorduk. En çok Özlem Çerçioğlu ve Mustafa Savaş’ın tanındığı tespit edilirken, iki adayın isimleri de birbirine çok yakın sayılarda duyuldu.

İşte Aydın'da yaşayan vatandaşların yerel seçim yorumları;

"Normal tanıyoruz. Çok fazla aşina değiliz. Mustafa Savaş’ı tanıyorum. Özlem Çerçioğlu‘nu tanıyorum Özer beyi de tanıyorum. Burada en şanslı Özlem Çerçioğlu görünüyor. Benim beklentim şehir içi bakımlarını pek fazla yapmıyor ama biz merkeze de yatırım olsun istiyoruz"

 

Sadi Dağlı “Ben adaylardan hiçbirini tanımıyorum bir tek Özlem Çerçioğlunu tanıyorum hangisi hayırlıysa o kazansın benim gönlüm MHP’nin kazanmasını ister herkese nasıl davranılıyor bize de o şekilde davranırsın isteriz"

 

"Mustafa Savaş ve Özlem Çerçioğlu’nu tanıyoruz . Bir değişiklik olmasını istiyorum Mustafa savaş kazansın bir değişiklik gerekiyor. Aydın için hayırlı olsun Aydın’ın eksikleri çok inşallah Mustafa Savaş tamamlar"

 

Mehmet Ali Çakmak, "Ben AK Partiliyim ama vermeyeceğim. AK Parti kendine gelmesi lazım, ben hiçbirini istemiyorum Aydın’da bir gelişme yok . AK Parti ile CHP arasında bir yarış olacak Özlem Çerçioğlu ağır basıyor, yapsınlar su faturalarını düşürsünler"

 

"Çerçioğlu ile Mustafa Savaş’ın arasında çıkar. Şimdiye kadar Aydın’a hiçbir şey gelmedi ki 16 yıldır Özlem Çerçioğlu bir tek havuzu yaptı bir hizmet görmedik Çerçioğlundan yine de şansı var. Ben hiç birine vermeyeceğim çünkü emeklilere hor gördükleri için iptale basacağım hiçbirine vermeyeceğim"

 

"Hangisi olursa olsun hepsi kendine çalışıyor, hiçbiri sana bana çalışmıyor. Çalışan yok her şeyi bekliyoruz da vermiyorlar"

 

"Hangisi hayırlısıysa o kazansın. seçilirken çok vaatler veriyorlar da seçildikten sonra kapıdan içeri bile sokmuyorlar. Kapıdan içeri girebilirsen iyi. Seçilirken vatandaş oluyoruz sonra hayvan oluyoruz"

 

Ali Saltuk Kosak “Mustafa Savaş ve Özlem Çerçioğlu’nu tanıyorum onun dışında hiçbirini tanımıyorum. Büyük ihtimalle Özlem Çerçioğlu yine kazanır. Benim kazanacak olan adaydan beklentim daha güzel bir Aydın. Yapılmayan vaatlerin yerine getirilmesini istiyorum. Zeybek arena yapılacaktı yapılmadı. Seçimden önce öyle bir vaat vardı ama yapılmadı"

 

Akın Güdücü, "Özlem Çerçioğlu önde. Benim kazanacak olan adaydan beklentim. Aydın’ı biraz daha güzelleştirsin. Aydın’ın çevresini değiştirsin. Etrafındaki bürokratlara bağlı kalmasınlar. Biraz halkın içinde gezsinler. Halkın sorunlarını dinlesinler. Seçimden seçime meydanlara çıkmasınlar. Ona destek verenlere sahip çıksınlar”

 

Hüseyin Uysal “Mustafa Savaş’ı tanıyorum Özlem Çerçioğlu’nu tanıyorum. Başka da tanımıyorum. Ben değişiklik olsun diye AK Parti’ye vereceğim. Ben Çineli’yim. Çine’ye güzel şeyler yapacağından eminim Mustafa Savaş’ın. Çin’in öncelikle altyapısı yolları bozuk hiçbir yatırım yok ben normalde CHPliyim ama yıllardır yatırım yok Çine’de. Bu sefer belediyede ak partiye oyumu vereceğim"

 

"Belediye başkanı olarak Özlem Çerçioğlu‘na oy vermiyorum. Çünkü hiçbir çalışması yok. hiç bizim tesis bölgesine de efeler bölgesine de hiçbir çalışmaları yok"

 

"Mustafa Savaşı ve Özlem Çerçioğlu’nu tanıyorum. Saadet Partisi’nden Fatih Bey’i tanıyorum. Hüseyin Turgut’u tanıyorum. Bu seçimde Özlem Çerçioğlu ile Mustafa Savaş başa baş gider. Benim gönlüm Mustafa Savaş’ın kazanması yönünde. Her zaman bir yenilik olmalı. Aydın koca bir köy. Ege bölgesine yakışır bir il olmasını istiyorum. Mustafa Savaş’ın güzel şeyler yapacağını düşünüyorum"

 

"Ben bir tek Özlem Çerçioğlu’nu tanıyorum bir de Mustafa Savaş’ı tanıyorum. Oranlara bağlı. Benim seçilecek olan başkandan beklentim Aydın’ı düzene sokması. Trafiği düzeltsin. Gerçekten ızdırap. Mesela arkandaki yollar o çatlaklar düzelebilir ben başka bir şey istemiyorum sadece bir düzene girsin. Birazcık da yerler temizlensin"

 

Aydın’da Aydın’da üniversite okuyan iki öğrenci de “ Özlem Çerçioğlu’nu tanıyoruz bir de Mustafa Savaş’ı tanıyoruz. Özlem Çerçioğlu alır. Büyükşehir adına biraz daha fazla şey yapılması gerekiyor. Bir çok büyük şehre bakılınca metro var. Aydın’da metro yok. Veya gençlerin yapabileceği çok fazla bir etkinlik yok. Kuşadası Didim tamamda merkeze biraz daha önem verilmesi gerekiyor. Ulaşım çok sıkıntı en azından otobüs saatlerinde bir genişleme olsa yeterli olur ışıklıdan geliyorum çok zor oluyor bir saatimiz yolda geçiyor aslında çok kısa bir mesafe ama bir saatimiz her gün yolda geçiyor"

 

Lise öğrencisi iki genç kız da, "Mustafa Savaş’ı ve Özlem Çerçioğlu'nu tanıyoruz. Ama bize göre Mustafa Savaş kazansın. Çünkü sürekli yol yapılıyor artık sıkıldık. Bence gençler için farklı şeyler olabilir olabilir. Aydın zaten küçük yer gezilecek çok bir yer yok. Gençler için yerler yapılmalı. Mustafa Savaş’tan beklentimiz var açıkçası güzel gezilecek yerler yapmalı Aydın’da yok çünkü sadece kafeler var. Daha fazla aktivite olan yerler olabilir"

 

"Mustafa Savaş kazansın. Ama Özlem Hanım kazanır gibi geliyor. Biz merkezde oturuyoruz hiçbir şey görmedik. Köylere çok hizmet gidiyor merkeze gelmiyor. Bence savaş kazansın sonra buralar düzene girecek. Hizmet olarak yollar düzelsin isterim. Üst geçit alt geçit olsun"

 

"Mustafa Savaşı ve Özlem Çerçioğlu’nu tanıyorum. hangisi iyiyse o kazansın. Hangisi Aydın’ı güzel yönetecekse hangisi hizmet edecekse o kazansın"

 

"Adaylardan Özlem Çerçioğlu’nu tanıyorum. Ben Aydın’a yeni taşındım. Aydın’da şöyle diyorlar. Aydın bir köy üniversiteden bulvara 1 saatte iniliyor. Üniversiteyi oraya kim yapmış. Oraya toplu bir ulaşım yapılabilir. Aslında Aydın’ın en büyük sorunu bu. 1 saate üniversiteden bulvara iniliyor. Köy gibi işte. Ben sadece reklam görüyorum. Doğru düzgün ulaşım yok. Hep trafik tıkalı. Seçimi, hayırlısı kimse o kazansın. Aydınımıza kim hizmet edecekse onun kazanmasını istiyorum"

"Özlem Çerçioğlu Mustafa Savaş diğerlerini de biliyorum. Mustafa Savaş götürecek gibi geliyor. Ak Parti burada olursa büyük ihtimal daha iyi olur diye düşünüyorum. Aydın için ne gerekiyorsa onlar yapılsın" (SELİME AYDEMİR)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler