Takip Et

CHP’lilerden 200 metrelik ‘Hayır’ duruşu

17 Ocak 2017, Salı 20:52

     


Anayasa değişikliği referandumu için CHP Genel Merkezi’nin ülke genelinde başlattığı 'Ayağa kalkıyoruz' eyleminin ikincisi, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda 220 partilinin katılımıyla gerçekleşti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Anayasa değişikliğini rejim değişikliği olarak değerlendiren CHP'nin ‘16'sında saat 16.00'da, 17'sinde saat 17.00'de, 18'inde saat 18.00'de tüm Türkiye'de aynı anda; evde, işte, okulda, sokakta, her neredeysek diktaya karşı bir dakika ayağa kalkıyoruz" sloganıyla başlattığı eylem, ikinci gününde Aydın’da da devam ediyor.

“TOPLUM OLAN BİTENLERİN FARKINDA DEĞİL”

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve beraberindeki partilileri, Atatürk Kent Meydanı’nda saat 17.00'de buz pateni pistinden Havuz Cafe’nin girişine kadar olan 200 metrelik alanda, ellerindeki hayır yazılı pankartlarla yan yana dizilmelerinin ardından yaklaşık 3 dakika ayakta durarak anayasa değişikliğini protesto ettiler. Protestonun ardından açıklamada bulunan İnci, “İki partinin mutabakatıyla gündeme getirilmesinin ardından, meclisten geçirilerek, insanlar noter olarak görülerek yeni anayasanın OHAL yönetimi içinde dayatılmasını kabul etmiyoruz. Toplum, olan bitenlerin farkında değil. Medya baskı altında. Meclisteki görüşmeler dahi toplumdan gizlenerek yapılıyor. Topluma bunu anlatmak ve duyarlılık yaratmak için biz buradayız” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNMAK İÇİN BURADAYIZ”

Kuvvetler ayrılığının kuvvetler birliğine dönüştürülerek yasama, yürütme ve yargının bir kişinin elinde toplanmasının totaliter rejimlerde ve tek adam yönetimlerinde mümkün olacağını söyleyen İnci, “Bu anayasa değişikliği değil, rejim değişikliğidir. Biz cumhuriyeti, niteliklerini, demokrasiyi ve parlamenter sistemi sonuna kadar savunmak için buradayız. Tekrar egemenliğin milletten alınıp saraya verilmemesi için buradayız. Kendisini denetimden gizleyerek, tüm yetkileri elinde toplayacak olan tek adam yönetimini asla kabul etmediğimizi ifade etmek için buradayız” diye konuştu. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler