Takip Et

SON DAKİKA

"AK Parti, jeotermal kaynaklı çevre sorunlarına eğilmiyor”

16 Kasım 2016, Çarşamba 06:15

     


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın il genelinde sayıları hızla artan jeotermal santrallerinden kaynaklı bazı çevre sorunlarına ilişkin yazılı soru önergelerinin AK Parti Hükümeti nezdinde dikkate alınmadığını söyledi.

Açıklamasında, jeotermal santrallerinden kaynaklı olarak Aydın il genelinde havada kükürt oranlarının sürekli arttığı yönünde, geçmişteki benzer açıklamalarını yineleyen MHP’li Depboylu, “Kanser vakalarındaki artış ortada. Ancak ne var ki AK Parti Hükümeti, jeotermal santrallerinden kaynaklı çevre sorunlarına bir türlü eğilmiyor” dedi.

“NE HİKMETSE ÖNERGELERİMİZ KABUL EDİLMİYOR”

Geçtiğimiz Nisan ayında kendisinin de desteklediği jeotermal santrallerden kaynaklı havadaki kükürt artış oranlarına bağlı hava kirliliğiyle alakalı olarak CHP tarafından TBMM’ye sunulan grup önergesinin reddedildiğinin altını çizen Depboylu, “Jeotermalden kaynaklı sorunlara ilişkin önerge verdiğimizde ne hikmetse kabul edilmiyor. Sanırım Hükümet yetkililerinin jeotermalcilerle farklı ilişkileri var. Geçtiğimiz Nisan ayında 23 milletvekiliyle birlikte Büyük Menderes Nehri ve havzadaki kirliliğinin nedenlerinin araştırılması ve gereken önlemlerin alınması doğrultusunda araştırma önergesi verdik. Jeotermalden kaynaklı bir takım çevre zararlarına dikkat çekmek istediğimiz önergeler dikkate alınmadığı için Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilikle alakalı gerekli incelemelerde bulunulmasıyla birlikte jeotermalden kaynaklı atıkların su kaynaklarına olan zararının tespit edilebileceğini öngörüyoruz. TBMM gündemine alındığında araştırma önergemiz oylamaya sunulacak. Sonuçları birlikte göreceğiz” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler