Takip Et

SON DAKİKA

Gençlik kolları başkanı, il başkanına yüklendi

16 Ekim 2016, Pazar 21:23

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Örgütü tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın basına kapalı gerçekleşen bölümünde konuşan CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Yılmaz Tilki, dört üyenin disiplin kuruluna sevk edilmesini hatırlatarak, İl başkanı Bayram İnci'ye yüklendi. Tilki, gençlik kolları olarak gerçekleştirilen çalışmaların taktir almadığını İl Başkanı Bayram İnci tarafından sürekli olarak uyarılar aldığını belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen CHP Aydın İl Örgütü, İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde yaptığı konuşma ile güne damga vuran Gençlik Kolları İl Başkanı Yılmaz Tilki, İl Başkanı Bayram İnci'yi eleştirdi. Yılmaz Tilki, gençlik örgütü olarak birçok çalışma ve basın açıklaması yaptıklarını belirterek, “Çalışmalarımızdan dolayı taktir almamız gerekirken, il başkanımız tarafından uyarılar alıyoruz” dedi. Partinin kurumsal olarak gerçekleştirildiği, demokratik kitle, valilik gibi ziyaretlere gençlik örgütü olarak çağrılmadığını söyleyen Tilki, “Çağırılmayı geçtik haberdar bile edilmiyoruz. Buna rağmen iyi niyeti elden bırakmayıp ana kadememizin bizden yapmamızı istedikleri çalışmaları yerine getirmeye çalışıyoruz. Yeri geliyor temizlik yapıyoruz. Broşür dağıtıyoruz, pankart asıyoruz. Ama yine de partinin asi, isyankar çocukları gibi gösterilmekten kurtulamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLER PARTİ İÇİ ÇATIŞMALARDAN RAHATSIZ”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan terör saldırısının yazılı bir açıklama ile geçiştirilmesinin basit olduğuna dikkat çeken Tilki, “Bunları sindiremiyoruz, kabullenemiyoruz. Gündoğdu Meydanında gerçekleştirilen mitingin duyurulması konusunda yapılacak çalışma şahsıma söylenmeyerek bazı genç arkadaşlarımıza yaptırılmaya çalışılıyor. Parti içindeki çatışmalar Aydın’da almış başını gidiyor. Belediyeler ve örgüt arası koordinasyon bir türlü sağlanamıyor. Biz gençler olarak bu durumdan çok rahatsısız” dedi.

“ÇALIŞAN GENÇLER, EMEK VERMEYENLER TARAFINDAN DİSİPLİNE VERİLDİ”

İl Başkanı Bayram İnci’nin şehit haberleri geldiği günün akşamında davul zurnalar ile verdiği pozun basına sızdırıldığını ve Aydın’ın siyasi duruşunun yerelde ve genelde yara aldığına dikkat çeken Tilki, sözlerini şöyle sürdürdü: “Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi düşerse, cumhuriyet düşer. Cumhuriyet düşerse toplum çöker, ulus çöker. Başkan yardımcılarım Tuba Özturlar, Emin Yeşilyurt, Efeler Gençlik Kolları Başkanım Sedat Gürbüz, önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanım Burak Yılmaz partimizin mücadelesini meydanlarda verdikleri, danışma kurulu toplantısı istedikleri ve Aydın’daki gençlerin sesleri oldukları için gençlik kollarında emek vermeyenler tarafından disipline verilmiştir.”

ÇERÇİOĞLU, İDDİALI KONUŞTU

Toplantıya sonradan katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını söyleyerek, “Bu birliğin bozulmasına il başkanımız ve milletvekillerimiz izin veremez. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 51 alacağız” dedi.

Gençlik Örgütü konuşma sonrası salondan "İnadına sol, inadına CHP" sloganları atarak ve alkışlarla çıktı. (CEM ULUCAN)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler