Takip Et

SON DAKİKA

"Allah ve milletim beni affetsin lafıyla kimseyi kandırmasınlar”

16 Ekim 2016, Pazar 21:20

     


Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci’nin gündemini AK Parti ve seçim oluştururken, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’ın gündeminde darbe girişimindeki kuşkular ile Ak Parti, CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın gündeminde ise, ülkenin içerisinde bulunduğu sorunlar ve AK Parti’nin başkanlık sitemi vardı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda, gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Danışma Meclisi’nde konuşan CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, AK Parti’nin vatandaşın sorununu çözmeye çalıştığını düşünmediğini, AK Parti’nin tek derdinin kendi siyasal geleceği olduğunu söyledi. AK Parti’nin tek adam hırsıyla yoluna devam ettiğini belirten İnci, “AK Parti bu hırsla yoluna devam ederken, ekonomik kriz içinde vatandaşı işsizliğe, aşsızlığa, umutsuzluğa sürüklüyor. Meclisteki muhalefet partilerinden MHP' AKP’nin kurtarıcısı olmaya devam ediyor adeta rejim değiştirme yolunda başkanlık sistemi adı altında Tek Adam diktatörlüğünün önünü açmaktadır. HDP bölücü terör örgütünün baskısı ve kontrolü altında muhalefet olmaktan uzak federasyon hayalleri kurmaktadır. Bugün laiklik, cumhuriyet, demokrasi hukuk özgürlükler adına ülkemizin gerçekten zor günlerden geçtiği bu süreçte umudun adıdır Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“8 İLÇE BELEDİYESİNE CHP’NİN BAYRAĞINI DİKECEĞİZ”

Yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediyesi ve 9 ilçe belediyesinde CHP’nin iktidarını devam ettireceklerini kaydeden İnci, geri kalan 8 ilçe belediyelerine de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını dikeceklerini söyledi. İnci, yerel seçim çalışmalarının başladığını belirtti.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, AK Parti’nin uygulamalarını eleştirerek, darbe girişiminin irdelenmesi gerektiğini söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeyi eniştesinden öğrendiğini ve darbenin ertesi günü 80 bin kişinin açığa alındığına dikkat çeken Baydar, şunları söyledi: “1980 darbesini görmüş arkadaşlarımız var 80’le karşılaştırdığımızda bu darbe de bir dört saatlik dönem var. Burada Cumhurbaşkanı ne Genel Kurmay Başkanına ne Mit müsteşarına ulaşamadığı bir dönem var. Bu dönem açıklanamıyor. Bunlardan dolayı bir şüphe oluşuyor. Darbenin ertesi günü 80 bin kişi açığa alınıyor, sanki önceden bir hazırlık yapılmış gibi. Bu listeyi bu kadar iyi biliyordunuz, bunların darbeye ihtiyaç görmeden görevden aldırma konusunda niye bir girişiminde bulunmadınız?”

“DARBE GİRİŞİMİNDE BİR PAZARLIK OLMUŞ OLABİLİR”

İlahiyat Fakültelerine ve İmam Hatip Okullarına sızmış FETÖ yüzünden okullar kapatılmazken Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’nin içerisine FETÖ sızmış gerekçesiyle GATA’nın sağlık bakanlığına devredildi ve sıradanlaştı diyen Baydar, “Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetişmesini istemiyorlar. Darbe içerisindeki kuşkular bir türlü oturmadı” dedi.

CIA ve Amerika’nın bir darbe planlaması yapmış olabileceğini belirten Baydar, “Fakat 4 saatlik dönemde bir pazarlık oldu. O 4 saatlik dönemde pazarlığın ne olduğunu bilmiyoruz ama gün geçtikçe anlamaya başladık acaba beyzbol sopası gösterdiği zaman ‘Sen niye Suriye’ye girmiyorsun’ diye askerini Suriye’ye sokmak istemeyen Erdoğan, darbe gecesi kendi canını kurtarmak için 'Suriye’ye gireriz' mi dedi. Türk askeri Kıbrıs’tan çıkacak mı bunu bilmiyoruz, İsrail ile bir gaz anlaşması yapıyoruz. Burada çok büyük yüzdeler istiyorduk bu yüzdeler düşe düşe yüzde 3’lere kadar geldi. Bu imza polisin başına türban giydirildiği gün atıldı. Basın bunu konuşmasın diye. Acaba bunlar bir senaryo muydu? AK Parti sürekli FETÖ’cü arıyor. Ayna baktıklarında görecekleridir. AK Partili 2’si kesin olmak üzere 4 bakanın, toplam 58 tane belediye başkanın ve milletvekili EAGLE ve BYLOCK kullandıkları bilgisine ulaşıldı. Bir öğretmeni ev kirasını Bank Asya’ya yatırdı diye el çektiriyorsunuz, bakanlar hakkında hangi işlemi yapacaksınız merak konusu. Bu işin AKP’ye bulaşmaması mümkün değil Allah beni affetsin, milletim beni affetsin laflarıyla kimseyi kandırmasınlar.”

“HALİFE KAVGASINA DÜŞTÜLER"

İzmir CHP Milletvekili Taceddin Bayır, Cumhuriyeti yıkmak isteyen örümcek kafalı insanların olduğunu söyleyerek, “Bu cemaatlerden bir tanesi de iktidara çıkan RETÖ ve FETÖ birlikte kol kola girerek bu noktaya geldiler asıl amaçları Cumhuriyet ve değerlerini yok etmeye çalıştılar. Gelinen nokta şu ne zaman ki devletin içerisinde FETÖ’nün gücünü gören RETÖ önce dershaneleri kapatma kararı aldı. FETÖ’nün yetiştirdiği kişiler birçok makama geldiler. FETÖ ile RETÖ hesaplaşma noktasına geldiler ve FETÖ ‘Seni iktidar yapan benim’ dedi bundan rahatsız olan RETÖ’nün bir senaryoya ihtiyaç hissetti. 2023’te Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı planlıyorlar. 2023’te hilafeti getirecekler ve halife kim olacak meselesinde ters düştüler. Önce Pensilvanya’dakine söz verdiler sonra ters düştüler” dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ İSTEMİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Danışma Meclisi’nde konuşan, CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’de işsizler ordusunu oluştuğunu kaydederek, “Torpil arayışında devlet sistemi ve liyakat sistemi çökmüştür. Ne yazık ki siyasetin çözmesi gereken sorunların üzerine yoğunlaşıp bunun üzerine yürümesi gerekirken yapay gündemlerin arkasına takılmıştır. Bir kısım iktidar sahiplerinin hırs ve ihtiyaçlarını tatmin etmeye dönük kurgulanmıştır. Bu döngüyü kıracak tek bir parti var oda Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu yüzden sorumluluğumuz büyüktür” diye konuştu.

Türkiye gündeminde başkanlık sisteminin konuşulduğunu belirten Tezcan, “Türkiye’de olağanüstü hal var. Ortadoğu'da savaş var, ciddi bir terör belasıyla karşı karşıyayız, dolar 3 lirayı açmış üretim durmuş, sanayi üretimi dibe vurmuş, ihracat dibe vurmuş, tarım çökmüş böyle bir tablo içerisinde Türkiye başkanlık sistemini konuşuyor. Başkanlık sistemi ile bizim tavrımız nettir, bu sistemi kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda, yapılan toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Tunceli Milletvekili Gürsoy Erol, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Başkanı Bayram İnci, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve partililer katıldı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler