Takip Et

SON DAKİKA

Milletvekili Erim, Çerçioğlu ve Karaaslan'ı Meclis’e taşıdı

16 Mayıs 2019, Perşembe 18:51

     


AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, FETÖ sanığı Erkan Karaarslan ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu arasındaki ilişkiyi ve Karaarslan’ın Büyükşehirdeki bağlantılarını fotoğraflarla Meclis’e taşıdı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve FETÖ sanığı Erkan Karaarslan, TBMM gündemine taşındı. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Meclis kürsüsünden belgelerle birlikte Çerçioğlu ve Karaaslan arasındaki ilişkiyi anlattı.

“ALGI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR”

Erim, Algı oluşturmak istediklerini, Erkan Karaaslan’nın belediye şirketlerine danışmanlık yaptığını söyledi. Erim, “Burada Aydın’ın turizm merkezlerinden ve güzelliklerinden söz edecektim ama gündem ister istemez değişti. Bir milletvekili arkadaşımız Ekrem İmamoğlu’nun 2 milyon 100 bin lira aktardığını, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 7 milyon lira götüren FETÖ tutuklusu Erkan Karaaslan’ın avukatlığını yapıyor. Erkan Karaaslan’ın amacı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve 15 Belediye çalışanıyla yargılandığı Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifade ile algı oluşturmaktır. Gündemi değiştirmektir. Bizde böylesine hem kel hem fodul denir. Akrabaları, eşi, kardeşi, kayınbiraderi, baldızı, kız kardeşi, şoförü ve bazı arkadaşlarıyla kurduğu 11 paravan şirket ile, ayrıca Özlem Çerçioğlu’na danışmanlık adı altında belediyenin kasasını boşaltmaya yönelik birçok uyduruk ihale düzenlemişler. Devam eden davalarının yanı sıra bir tanesi FETÖ ile iltisaklı 80’nin üzerinde soruşturma dosyası bulunmaktadır. Söz konusu Erkan Karaaslan ve Çerçioğlu ikilisinin ve bazı üst düzey bürokratlarının elle tutulacak bir yanları yok. Al birini vur ötekisine“ dedi.

“BABAM OLSA BİLE TANIMAM”

Aydın Belediye şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin FETÖ sanığı Erkan Karaaslan’ın çevresinden olduğunu vurgulayan Erim, “Belediye başkanlığı yaptığım dönemde imar ile ilgili öz babamı savcılığa verdim. Devlet işinde hatıra, gönüle ve duygusallığa yer yoktur. Devlet işinde babam olsa bile tanımam” diye konuştu.

“KUMPAS YOK””

Çerçioğlu ve Erkan Karasalan’ın aynı karede yer aldığını ifade eden Erim; Kılıçdaroğlu’nun kumpas sözünü hatırlatarak, “CHP lideri Kılıçdaroğlu kumpastan söz ediyor. Özlem Çerçioğlu, Erkan Karaaslan, Muharrem Şanlı. Elimdeki fotoğraf gerçektir. Aydın büyükşehir Belediye Meclisinde Erkan Karaaslan ile Özlem Çerçioğlu. Erkan İmamoğlu sosyal medyadan attığı mesajda ‘startejik birimimiz ile Erkan Karaasalan ile gelecek planlaması konusunda verimli bir toplantı yaptık’ diyor. Bu mesajı ben atmadım. Ortada kumpas yok“ ifadesini kullandı.

Milletvekili Erim, ellindeki fotoğraflarla ve dava belgelerini tek tek ayrıntılı şekilde CHP sıralarına ve meclise gösterdi

“BUNLARIN ELİ VATANDAŞIN CEBİNDE”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayındaki ASKİ Genel Kurulunda AK Parti tarafından verilen suya yüzde 50 indirim önergesinin CHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildiğini hatırlatan Erim şöyle konuştu: “Türkiye’de en pahalı su Aydın’da. Geçtiğimiz gün yapılan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde su bedelinin indirilmesine yönelik verilen önerge CHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. Bunların eli vatandaşın cebinde. Belediye şirketlerinin hesabını göreve geldiği günden bu yana veremeyen bir belediye başkanı var. Liyakat, işe göre adam hak getire” dedi. (ÇAĞLAR HATİPOĞLU)

Milletvekili Erim, Çerçioğlu ve Karaaslan'ı Meclis’e taşıdı

İmamoğlu da Karaarslan hakkında konuştu

Vali’nin ziyaretleri tesadüf mü?

Çerçioğlu hakkında yakalama kararı verildi

“Bildiklerimi konuşursam CHP diye bir parti kalmaz”

Kılıçdaroğlu: O bakanı biliyorum


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler