Takip Et

SON DAKİKA

Söğüt, İsrail’in katliamını kınadı

16 Mayıs 2018, Çarşamba 12:52

     


Saadet Partisi Aydın Milletvekili Aday Adayı Ali Söğüt, Kudüs’te İsrail’in mazlum Filistin halkına yönelik katliamını şiddetle kınadıklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşımasının ardından Gazze’de düzenlenen gösterilerde İsrail güvenlik güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 60’dan fazla sivilin hayatını kaybetmesine tepkiler dinmiyor.

 

“DİRENİŞE VE ŞEHİTLERE SELAM OLSUN”

Yaşanan katliamla ilgili olarak açıklama yapan Saadet Partisi Aydın Milletvekili Aday Adayı Söğüt, “Var olduğu günden bu yana İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonist İsrail küstahlığına devam ediyor. İnsan kasaplığını her geçen gün sürdüren işgalci İsrail'in 30 Mart 1976 tarihinde binlerce dönüm Filistin arazisine el koyması, Filistinliler tarafından her yıl Toprak Günü olarak anılmaktadır. İşgalci İsrail askerleri, ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 60 Filistinliyi şehit etmiş, 3 bine yakın Filistinli kardeşimizi de yaralamıştır. Filistin'e, direnişe ve şehitlere selam olsun. Terörist İsrail çok yakında nasıl bir yıkılışa uğrayacağını görecektir” dedi.

 

“NATO POLİTİKALARI ZULÜM GETİRİYOR”

“Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmektir” diyen Söğüt, “Yapmamız gereken İslam Birliği’ni bir an evvel kurmaktır. Yapmamız gereken D-8’i aslına ve amacına uygun olarak canlandırmaktır. Yapmamız gereken Avrupa Birliği kapısında beklemekten vazgeçmektir. Yapmamız gereken bölge başkentleriyle ve bölgenin Müslüman halklarıyla kucaklaşmaktır. Yapmamız gereken bu coğrafyanın Müslüman ya da gayrimüslim tüm unsurlarıyla adil bir birliktelik kurmaktır. AB, BM ve NATO politikalarının İslam coğrafyasına zulüm getirdiği ortadadır. Kan ve gözyaşı üzerinde inşa ettikleri politikaları bir bir çürümektedir. Onlardan medet ummak beyhude bir çabadan öteye gidemez” diye konuştu.

 

“ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR”

Filistin halkının yalnız olmadığını söyleyen Söğüt, “Kudüs yalnız değildir. Kudüs bir İslam şehridir, doğusuyla-batısıyla Filistin’in başkentidir. Kudüs, İslam dünyasının onur ve namusudur. Bu itibarla şehit olan Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. İşgal ebediyen sürmeyecektir. Elindeki silah ve kirli propaganda gücü ile Filistin halkını ortadan kaldırmaya çalışan İsrail’in zulmü ebediyen sürmeyecektir. Bir gün açtıkları bu zulüm çukurunda boğulacaklarına dair inancımız tamdır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler