Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ittifak partilerinin aday sayıları belli oldu

16 Mayıs 2018, Çarşamba 15:37

     


21 Mayıs’ta YSK’ya sunulacak olan milletvekili kesin aday listeleri öncesinde Aydın’da ittifak bileşeni siyasi partilerin aday adayı sayıları da netlik kazandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakı Aydın’da toplamda 92 milletvekili aday adayı sayısına sahip olurken, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’den oluşan Millet İttifakı ise 64 milletvekili aday adayı çıkardı.

 

DP’Lİ 3 ADAY ADAYI İYİ PARTİ’YE BAŞVURDU

Aydın’da AK Parti’den 58, MHP’den 18 ve BBP’den 16 milletvekili aday adayıyla toplamda 92 milletvekili aday adayı sayısına ulaşan Cumhur İttifakı, CHP’den 24, İYİ Parti’den 31 ve Saadet Partisi’nden 9 milletvekili aday adayıyla toplamda 64 milletvekili aday adayına sahip olan Millet İttifakı’nı geride bıraktı. Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre, DP’den 3 miletvekili aday adayının İYİ Parti’den Aydın milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğu ve İYİ Parti’nin 8 kişilik listesinde DP’li en az bir aday adayına yer verileceği öğrenildi. BBP’nin Aydın’daki 16 milletvekili aday adayının da BBP Genel Merkezi’nin kararıyla AK Parti listelerinden seçimlere gireceği de bilinirken 8 kişilik listede en az bir isme yer verilmesi bekleniyor. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler